RetaiLink reprèn les trobades del grup local per a potenciar el comerç a Igualada

2 de febrer de 2017

El grup local vinculat al projecte europeu URBACT RetaiLink es va reunir la setmana passada a l’Ajuntament d’Igualada. Els diferents agents econòmics vinculats al comerç estan treballant en un pla d’acció que revitalitzi el sector.

La sessió de treball va comptar amb una vintena de participants, entre els quals hi havia representants d’entitats i agents econòmics de la ciutat com: Igualada Comerç, Agents de la Propietat Immobiliària, Tic Anoia, Fira d’Igualada, Unió Empresarial de l’Anoia, Associació de Comerciants Nou Centre, Rec Stores, Disseny Igualada, Lidera Comunicació, a més d’outlets i botigues de fàbrica.

La tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica Àngels Chacón va obrir la reunió destacant que el projecte RetaiLink serveix per definir “solucions concretes”, a partir de l’intercanvi d’experiències entre diferents ciutats mitjanes d’Europa. Tal com va explicar Chacón, en el cas d’Igualada els principals reptes són enllaçar les diferents àrees comercials de la ciutat i compatibilitzar l’oferta de les botigues de fàbrica, outlets i comerç tradicional.

En la sessió es va presentar la nova coordinadora del grup local, Eva Cabrera, que pren el relleu de Fran Arteaga. S’encarregarà de conduir les trobades dels propers mesos, per tal que entre tots els agents igualadins elaborin un Pla d’Acció Integrat.

En paral·lel a la trobada d’Igualada, les deu ciutats europees que formen la xarxa RetaiLink també celebren reunions dels seus grups locals de manera periòdica. Les reflexions i propostes de cada ciutat es posen en comú a les trobades transnacionals.

La darrera d’aquestes trobades transnacionals es va celebrar a Sibenik (Croàcia) el 5 i 6 d’octubre. Jordi Cuerva, un dels representants d’Igualada Comerç que hi va participar, recalca que l’intercanvi entre els socis permet “veure tot un ventall de solucions possibles als problemes que cada ciutat té, per poder decidir quina s’adapta més a les seves necessitats”.

La propera reunió tindrà lloc a Liberec (República Txeca), el 8 i 9 de febrer, i també hi seran presents alguns membres del grup local igualadí. El programa de conferències i tallers se centra en els reptes del comerç des de la perspectiva de l’urbanisme, en la gestió dels espais buits, i en fórmules per a compactar diferents àrees de la ciutat.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta