Òdena torna a dir “no” a Can Morera

97

ACN – L’Ajuntament d’Òdena ha reiterat, com fa va fer fa unes setmanes a través de La Veu, la seva oposició al polígon de Can Morera, i ha ofert com a alternativa els terrenys propers a l’aeròdrom. L’alcaldessa Maria Sayavera, ha explicat que a hores d’ara encara no ha rebut el Pla Director Urbanístic (PDU) per a l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena, que està elaborant el Departament de Territori i Sostenibilitat i que, teòricament, s’hauria de sotmetre a debat públic en les properes setmanes. Sayavera reitera que el projecte, a banda de Can Morera, ja preveu l’ús d’una vuitantena d’hectàrees d’Òdena, a la zona de l’aeròdrom, i que aquestes a mitjà i curt termini “haurien de ser suficients”.

Entre els arguments contraris a Can Morera, a banda de l’impacte paisatgístic i la voluntat de preservació de la zona, l’alcaldessa ha recordat que l’Aeròdrom és una zona ja dotada d’infraestructures i amb bones vies de comunicació, un avantatge que no té Can Morera.
“Nosaltres estem oberts a parlar amb la Mancomunitat de la Conca però estem debatent sobre el sòl d’Òdena i demanem que se’ns respecti”, diu Sayavera. L’alcaldessa creu que, malgrat que el consens “és difícil” perquè els punts de vista són “molt oposats” s’acabi arribant “a bon port”.