Marc Castells proposa construir un gran auditori a Igualada

27
L’Ajuntament d’Igualada planeja construir un auditori de gran capacitat a Igualada perque “el teatre de l’Ateneu està estressat, a la ciutat es fan més de mil actes a l’any i per l’Ateneu hi passen 65000 persones”. L’anunci el va fer Marc Castells en el transcurs d’un acte organitzat pel Col.legi de Periodistes de Catalunya a l’auditori del Museu Comarcal en el que va repassar els dos anys de mandat municipal i va avançar projectes per al futur. L’alcalde va anunciar també que la ciutat aspirarà a ser Capital Catalana de la Cultura l’any 2021, i, en relació a la Festa Major i el possible debat sobre la instauració de festivitat per Sant Bartomeu indistintament de quin dia fos de la setmana, es va mostrar taxatiu: “mentre sigui alcalde Sant Bartomeu no serà un dia festiu”.
L’alcalde no va donar detalls en relació al POUM, que, pel que sembla, es deixa per més endavant. Primer es vol acabar el procés de concurs d’idees al barri del Rec, doncs, segons Castells “representa un 80% del pla urbanístic”.
L’Ajuntament, d’altra banda, prioritzarà el nou enllaç amb la Ronda Sud, que costarà 8 milions d’euros, abans que el soterrament del tren “doncs la única possibilitat és soterrar l’estació sencera i costa 21 milions d’euros. Amb l’enllaç de la ronda de moment aconseguirem, segons les estadístiques, reduir un 50% el risc que representa el pas a nivell. No hi renunciem a la seva supressió, però ara la Generalitat no té prou diners”. Finalment, Castells es va mostrar clar i contundent respecte el procés sobiranista i el referèndum previst per l’1 d’octubre: “A Igualada es votarà”.