5.7 C
Igualada
Dimarts, 5 desembre 2023

Un article de

La manera àgil d’aconseguir liquiditat per a empreses i autònoms
L

Publicitat
Existeixen moltes raons per les quals una empresa, independentment de la seva
mida, pugui necessitar liquiditat.


Les tensions de tresoreria que de vegades produeixen els llargs terminis de pagament delsproveïdors o clients poden posar-nos en una situació difícil, però no sense solució. D’una banda, podem considerar la possibilitat de sol·licitar un crèdit a una entitat bancària que ens permeti disposar de la quantitat que necessitem i retornar-ho segons l’estipulat amb el banc. Una altra opció, molt més àgil, és sol·licitar un descompte de pagarés, cedint els títols de crèdit a favor pendents que ens han emès per al cobrament d’un servei.
Sempre que tinguem una part de la nostra facturació pendent d’abonar, podem transformar aquest deute en diners en efectiu per poder fer front a les nostres despeses i inversions diàries. Mitjançant la figura del descompte de pagarés, donem a una altra persona o entitat el dret a cobrar al venciment els documents de pagament pendents, mentre aquesta ens avança l’abonament de la quantitat menys un petit percentatge per facilitar-nos la liquiditat anticipadament. L’accés a aquest servei s’ha de fer a través d’una empresa financera especialitzada que pugui oferir-nos les condicions personals i exclusives per al nostre cas.
escamilla-liquiditat-autonoms-opinio-veuanoia
Quins avantatges té un descompte de pagarés ?
Descomptar un pagaré és sempre una opció avantatjosa per a empresaris i autònoms que necessiten liquiditat amb urgència. Però a més de la rapidesa amb la qual poden disposar dels diners, també és beneficiós perquè: És un mètode segur. Les empreses especialitzades en aquest servei garanteixen la legalitat de l’operació, evitant riscos econòmics innecessaris. Podreu disposar dels diners el mateix dia que signeula transacció.
Sense CIRBE. Aquestes operacions no augmenten l’import del risc bancari recollit en els balanços. L’import a liquidar de pagarés és il.limitat. Però sempre va en funció de la qualitat de l’emisor del document. Només s’estudia l’emisor del pagaré, per la qual cosa la vostra empresa pot sol.licitar un descompte de pagarés sempre que vulgui.

Josep M. Escamilla, Assesor Financer Director Executiu de ESCAMILLA & ASSOCIATS, S.A

info@escamilla.cat
Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies