La Lloll torna a casa per presentar el seu nou espectacle a l’Ateneu
L

23 de febrer de 2018

Aquest diumenge a les 19h, Lloll Bertran presentarà al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada un espectacle de creació pròpia, El secret de la Lloll. En aquesta ocasió, l’actriu igualadina està acompanyada al piano per Isaac Fonoll i per l’actor Bernat Cot, presentant una aventura fantàstica amb cançons melòdiques, ritmes variats i molt d’humor.

Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a dissabte de 18:30 a 20:30h i dissabte i diumenge d’11 a 14h. També en línia a www.ticketea.com i, des d’una hora abans de l’espectacle, a la taquilla del Passatge Vives. Les entrades tenen un preu de 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.

Un xou fresc i divertit

El secret de la Lloll és un conte teatralitzat, la història romàntica d’un comte francès i una cupletista catalana plena d’aventures, sorpreses i bogeries. Un espectacle fresc i divertit, on la Lloll fa tots els papers de l’auca i desplega el seu ofici i el seu art com a gran show-woman. Aquest espectacle és molt més que un monòleg teatralitzat. Des d’un xarleston, passant per un cancan fins a un rock o un tema de cabaret, proposa un bon assortiment d’estils musicals en una història de suspens en què conviuen personatges ben variats i algun de molt actual.

S’hi podrà veure una Lloll que atrapa l’espectador amb tot el seu gran talent per a la comèdia, el cant, el ball, la paròdia i la capacitat d’emocionar. Una proposta per oblidar penes i preocupacions i potser, al final, preguntar-se si tot allò que explica és o no ficció. Tal com diu el conte, potser sí o potser no.

Lloll Bertran explica que “un bon dia en Bernat Cot, gran actor i excel·lent company, em va convidar a participar al cicle Espectapes que, juntament amb l’Adrià Ferré, organitzen a la biblioteca del restaurant El Principal de l’Eixample; hi cabia qualsevol proposta i vam fer un espectacle al nostre gust”. Tenia moltes ganes de cantar i “amb en Celdoni Fonoll vam seleccionar uns quants temes molt coneguts que havíem versionat, però volia teatralitzar el concert, lligar-lo dramatúrgicament; m’agraden els musicals on les cançons fan avançar l’acció o aporten més informació a l’escena i vaig teixir una trama que les va anar lligant fins a convertir-ho tot plegat en un conte amb fragàncies de cabaret”.

Piano, percussió i l’essència del teatre: la paraula. Només quatre elements d’escenografia i atrezzo, amb un tamboret que es va transformant d’una berlina a una
chaise-longue i a un tocador de camerino o al que convingui. I el retorn als orígens: tot artesanal.

Una artista igualadina, la Lloll

L’actriu Lloll Bertran sempre presumeix del seu igualadinisme i li agrada posar cullerada en tots els treballs que fa. En aquest ha concebut la idea, n’ha fet el guió i el dirigeix. Amb un humor blanc, irònic, subtil i intel·ligent que és el que el seu públic espera.
En els més de trenta anys de carrera ininterrompuda, ha estat dirigida teatralment, entre altres, per Josep M. Flotats, Lluís Pascual, Ricard Salvat, Joan Lluís Bozzo, Josep M. Mestres, Abel Folk, Joan Font de Comediants, Joan Pera, o Àngel Llàcer. Musicalment, per Salvador Brotons, Isaac Fonoll, Antoni Ros Marbà, Sergi Cuenca o Manu Guix i, a la televisió per Salvador Alsius, Joaquim Maria Puyal i la Trinca.

 

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?