L’Igualada HC s’endú els 3 punts de Palafrugell i escala posicions a l’OK Lliga

12 de novembre de 2017

L’equip arlequinat va guanyar per 1-4 a la pista del CH Palafrugell, en un partit on va tornar a fer gal·la d’una gran solidesa defensiva. Els arlequinats van superar la baixa de Sergi Pla, màxim golejador de l’equip, que no va poder jugar per un procés gripal. Roger Bars també patia els mateixos símptomes i va jugar menys minuts que habitualment, cosa que no li va impedir de marcar un gol.

Durant els primers minuts va destacar el joc de Gerard Miquel, que va agrair la titularitat que li havia donat Ferran López. En una fase del matx encara inicial i sense jugades destacables, el jove jugador de l’Igualada va traçar una jugada associativa amb Met Molas i quedant-se sol al segon pal, va anotar el primer gol de la nit, que també va ser el primer que marcava a l’OK Lliga.

Els arlequinats ja havien fet molta feina amb només 5 minuts de partit i van posar en marxa el seu engranatge defensiu. El Palafrugell va intentar capgirar el marcador i va avisar en un parell d’ocasions, però no va crear jugades clares de perill i l’Igualada sempre va tenir la victòria ben custodiada.

Els homes de Ferran López també van intentar ampliar l’avantatge al marcador, però sovint es van trobar amb el porter “Linu” Luzón. Al minut 17, Roger Bars ha fet un remat al pal curt per signar el 0 a 2. L’Igualada dominava el partit al marcador i a la pista, gràcies a la seva efectivitat de cara a porteria, el seu sistema defensiu i a un enorme Elagi Deitg, que va aturar les ocasions més clares dels empordanesos.

A la represa, l’Igualada va passar un dels pitjors moments del partit, ja que els blanc-i-negres van sortir disposats a buscar l’empat. Primer, amb un xut al pal de Xavier Aldrich i després, amb un gol de Gerard Pujol al minut 34. L’1 a 2 només va imperar al marcador per 30 segons. Al mateix minut 34, César ‘Tety’ Vives va anotar el tercer gol igualadí de penal, sent el primer gol a pilota aturada de la temporada.

Els dos gols d’avantatge van tornar a donar-li a l’Igualada la tranquil·litat necessària. El Palafrugell també va disposar d’un penal dos minuts més tard, però Elagi Deitg va aturar el tir. Al minut 41, Oriol Vives va posar el llaç final a un gran partit de l’Igualada amb el quart gol, aixecant i picant la bola.

Durant els últims quatre minuts hi va haver tres faltes directes, una pel Palafrugell i dues per l’Igualada, però no van canviar el marcador. L’Igualada ho va provar amb Oriol Vives – per la desena falta del Palafrugell – i Met Molas – per una targeta blava a Johnny a Durán – però l’Igualada no va poder marcar i d’aquesta manera, segueix sense transformar cap falta directa aquesta temporada, cosa que va ser l’única nota negativa del partit. La bona notícia és que el Palafrugell tampoc va marcar la seva falta directa, que Elagi Deitg va aturar. De fet, el capità de l’Igualada només ha encaixat un gol en set faltes directes que li han assenyalat en contra.

Ferran López va valorar el partit com “tres punts en una pista complicada”. També va felicitar el seu equip perquè va considerar que “M’han demostrat una cohesió brutal com a equip. Ens hem multiplicat i cadascú ha aportat el que se li havia demanat”. L’Igualada tindrà un nou partit dissabte, el qual podrà preparar, aquesta setmana sí, quatre dies de la setmana. Serà contra el CE Vendrell, dissabte que ve, a Les Comes.

FITXA TÈCNICA

CH Palafrugell: Linu, Pol Vives, Ribot, Johnny Durán, Gerard Pujol (1) – equip inicial –Xavier Aldrich, David Carles, Ruiz i Marc Brugué.

Igualada HC: Elagi, Met Molas, Gerard Miquel (1), Tety Vives (1), Oriol Vives (1) – equip inicial – R. Bars (1), Jordi Méndez. Prat i Del Valle.