L’Igualada Calaf Grup passa amb èxit el primer port del Tourmalet
L

Igualada Vendrell OK LLiga - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
25 d'abril de 2016

La victòria contra el Vendrell apropa l’Igualada Calaf Grup al gran objectiu de la temporada (la diferència sobre el Shum, primer equip del descens és de 13 punts i en queden 15 en joc). L’Igualada, amb Met Molas jugant amb la “màscara del Rocky”, ha basat el triomf en un inici fulgurant que ha col.locat als arlequinats amb un contundent 4 a 0 en el marcador. Tot i que el Vendrell ha arribat a posar-se 4 a 3 en el marcador l’IHC ha sabut aguantar la pressió i ha pogut dedicar el resultat al Joan, el germà de l’entrenador Ferran López.

20 minuts de somni
El partit no podia començar millor pels igualadins. Només es portaven disputats 43 segons quan Ton Baliu ha encertat a marcar el primer caçant un rebuig del porter a un tir exterior de Pla. 1 minut després el mateix Ton repetia. El capità robava una bola a mitja pista, encarava el porter visitant i el superava amb un remat creauat.

El 2 a 0 s’ha mantingut 9 minuts en el marcador fins que ha arribat el nou “Mister penal”. Tety Vives ha fet dos gols sortint des de la banqueta especialment per fer el llançament. El primer ha entrat directe… i el segon (a falta de 5 minuts) en la segona acció després que Fox li aturés el tir. 3 gols del Tety des del punt de penal… potser l’IHC ha trobat el seu antídot a la síndrome de pilota aturada.

Just amb el 4 a 0 l’IHC ha viscut els seus pitjors minuts de partit i ha vist com Miras i Ferrer escurçaven distàncies fins al 4 a 2 amb que s’ha acabat la primera meitat.

27 minuts d’ofici i patiment… i sense cops de bola
L’IHC podria haver sentenciat el partit amb una FD per una targeta blava a Gil. L’”emmascarat” Met Molas ha enviat la bola al pal… igual que ha fet Roger Bars durant la superioritat. Qui si que ha marcat, en canvi, ha estat Mitjans definint al segon pal una contra visitant. Quedaven 10 minuts de partit i el Vendrell arribava en transicions molt perilloses… però l’equip ha tirat d’ofici (i d’Elagi) per fer front al patiment i a falta de 2 minuts i mig Pla ha aparegut per acabar magistralment un contraatac de Ton Baliu. El 5 a 3 ha estat suficient per garantir els preuats 34 punts. Per cert per primer cop en alguns partits cap bola ha topat violentament en cap jugador arleqinat.

IGUALADA CALAF GRUP 5 (4/1) Elagi Deitg, Roger Bars, Ton Baliu (2), Met Molas i Sergi Pla (1), equip inicial. Tety Vives (2), Pol Galbas, Nil Garreta. Joan Muntané, Àlex Ferrer

VENDRELL 3 (2/1) Fox, Miras (1), Creus, Mitjans (1) i Ferrer (1), equip inicial. Gil, Martínez, Aldrich.

GOLS: 1-0 Ton Baliu (m 0.43), 2-0 Ton Baliu (m 2), 3-0 Tety Vives penal (m 11.07), Tety Vives (m 20.08), 4-1 Miras (m 22.05), 4-2 Ferrer (m 23.11). SEGONA PART. 4-3 Mitjans (m 14.11), 5-3 Pla (m 22.30).

INCIDÈNCIES: Abans de començar el partit s’ha fet un minut de silenci en memòria de Joan López, germà de l’entrenador de l’IHC Ferran López. L’equip ha jugat amb braçal negre.

Met Molas ha jugat amb la màscara protectora per la seva lesió al nas i Nil Garreta amb tiretes per protegir els punts a la cella (el fisio Martí Compte li anava posant periòdicament un sprai per afavorir la seva adherència.