10.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

L’Hospital d’Igualada, escollit com a centre formador d’un nou curs de cirurgia endoscòpia
L

Publicitat

Els propers 12, 13 i 14 de febrer de 2020, 12 cirurgians residents de primer any procedents de l’Hospital de la Vall d’Hebrón, Hospital Clínic, Hospital de Mar (Barcelona), Fundació Althaia de Manresa, i de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, participaran en un curs de formació en cirurgia endoscòpica impartit pels professionals del Servei de Cirurgia i especialitats quirúrgiques de l’Hospital d’Igualada (Consorci Sanitari de l’Anoia).

Es tracta de la XI Edició del curs i que forma part de la formació dels residents de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu.

Aquest curs està organitzat per la secció de Cirurgia Mínimament Invasiva i Innovació Tecnològica de l’Asociación Española de Cirujanos, i el Servei de Cirurgia del CSA, ha estat escollit un dels tres centres on es farà l’edició del 2020.

L’objectiu del curs és que els residents consolidin conceptes bàsics de la cirurgia endoscòpica i puguin relacionar-se amb professionals d’altres centres posant en comú coneixements i bones pràctiques.

El curs consta d’una part teòrica sobre cirurgia laparoscòpica (bases, aspectes tècnics, control de complicacions, circumstancies especials, innovacions, etc…), de l’altre d’una intervenció retransmesa en directe per canal de TV tancat des del propi quiròfan de l’Hospital i per últim d’una part pràctica d’exercicis d’entrenament realitzada amb uns simuladors (pelvitrainers).

La possibilitat de realitzar aquest curs s’estableix de forma rotatòria entre alguns centres seleccionats, essent la darrera edició del curs realitzada al CSA l’any 2013.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies