L’equip de 2n i 3er d’ESO de l’Escola Pia, classificats en 9è lloc en la prova matemàtica Copa Cangur

3

A finals de gener, alumnes de 2n i 3r d’ESO de l’Escola Pia van participar a la IV Copa Cangur. Es tracta d’una competició organitzada per la SCM (Societat Catalana de Matemàtiques) que va tenir lloc a l’IES Pere Vives. En aquesta ocasió, van prendre-hi part 13 equips formats per set alumnes.

Diversos equips de centres escolars d’Igualada es van enfrontar per accedir a la final de la Copa Cangur. Cinc equips eren alumnes de l’IES Pere Vives, dos de Maristes i sis de l’Escola Pia. Aquesta activitat es basa en la resolució d’una sèrie de problemes, de diferent dificultat, treballant en equip. Els equips estaven formats per alumnes de 2n i 3r d’ESO barrejats. Hi havia un màxima de quatre alumnes de 3r per equip. La victòria va ser per una de les formacions de Can Colapi.

La Copa Cangur és un concurs dinàmic, on la puntuació de cada problema depèn de la dificultat del mateix i del temps de resolució que es dediqui en el procés. Amb activitats d’aquest tipus es vol fomentar el raonament lògic, així com l’interès per l’àmbit de les matemàtiques. En aquesta edició l’equip format pel Nil Puiggròs, Nil Cervera, Victor Olivan, Berta Martí, Jordi Pelfort, Robert Creixell i Pau Caelles, van guanyar la fase territorial classificant-se per la final de Catalunya que es va celebrar a Mataró l’1 de Març.

L’equip format per els alumnes de 2n i 3er d’ESO, van quedar classificat en 9é lloc en la prova matemàtica Copa Cangur.

Un molt bon resultat, sense oblidar que s’han presentant 273 equips participants.

Felicitats nois!!