L’editorial de La Veu de l’Anoia: “L’A2, la C15 i la B224”
L

18 de febrer de 2018

Pot semblar una mena de jeroglífic o les coordenades dels vells jocs de vaixells, però no. Les carreteres que travessen el nostre territori tenen complicades denominacions en el mapa, i són notícia. Recentment, coneixíem la predisposició de la Generalitat a iniciar, de debò, els treballs per a fer possible el projecte de desdoblament de la carretera B224 entre La Beguda i la connexió amb l’autopista, a Martorell. S’inicia així una vella reivindicació de l’Anoia Sud per millorar el seu trànsit interior, que, a causa de la mobilitat laboral, esdevé un autèntic problema en algunes hores punta. Celebrem el desencallament d’aquest projecte, però estarem plenament satisfets quan el desdoblament arribi fins a Capellades i la connexió amb la C15, o, com mínim, a Piera.

Logo VA - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catAl mateix temps, el conseller Josep Rull, abans de l’aplicació del 155, havia confirmat l’inici dels estudis per al desdoblament en forma de “2+1” del tram de la C15 entre Igualada i Vilafranca del Penedès, quelcom que ha d’ajudar a millorar la densitat del trànsit en aquesta important carretera, i a disminuir -o erradicar, millor- la preocupant xifra d’accidents de trànsit mortals o amb ferits greus que acumula aquesta via, molt utilitzada no només pels anoiencs, sinó per a comunicar l’Eix Transversal amb l’autopista A7 i el mar.
Aquesta setmana hem sabut que el Ministeri de Fomento té damunt la taula una important renovació del traçat de l’autovia A2 entre Abrera i Jorba, i que responsables ministerials ja s’han reunit amb els alcaldes dels municipis afectats. Un traçat que millorarà amb escreix l’actual, limitat en velocitat punta i en carrils per cada sentit.

Bones notícies, doncs, en pocs dies de diferència, respecte les comunicacions terrestres de l’Anoia. Aquest ha estat un vell cavall de batalla que sembla tenir ara una porta oberta a l’esperança. Convindria que els nostres responsables polítics i la societat civil de la comarca la vigilin d’a prop i no es deixin entabanar per excuses de darrera hora. Ja en tenim experiència.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta