L’editorial: Setmanes decisives

31

Estem acostumats a dies decisius. A setmanes decisives. El procés sobiranista i la tèrbola situació que viu Espanya ens ha comportat als ciutadans estar més al cas que mai abans dels moviments de la política nacional i estatal. Per davant tornem a tenir un nou capítol, aquesta vegada diferent, perquè mai han coincidit amb tanta poca diferència de temps comicis importants com unes eleccions Generals i unes altres Municipals i Europees. I més encara si coincideixen al temps amb el macrojudici als presos polítics, que s’està demostrant en més d’una ocasió que és un escàndol sense precedents a la feble democràcia espanyola.

Demà [per avui] dissabte, centenars d’anoiencs seran a Madrid en una manifestació històrica que, per bé que s’ha organitzat en la defensa genèrica del dret a decidir per a aconseguir el suport d’altres formacions i col·lectiu d’arreu d’Espanya, té el rerefons evident de ser també una protesta contra el judici als nostres presos polítics i la parafernàlia que l’envolta. Molt sembla que serà una demostració de força del poble català que pensa en la independència com a millor camí per a les futures generacions, amb respecte per a totes les ideologies i sense la violència de la que se’ns acusa sense cap fonament verídic. Una protesta contra la mentida, el feixisme i la perillosa naftalina que desprenen personatges infames com els del partit d’ultradreta Vox.

Certament, venen setmanes decisives. Per als nostres pobles i ciutats, però també per a la representació del país a les institucions europees, i al Congrés i Senat. D’aquí que les veus, cada vegada més nombroses i altes, que demanen des de Catalunya una àmplia participació en totes les eleccions, vagin carregades de raó. Els que defensem -des del primer dia- el catalanisme en totes les seves vessants, ens hi juguem molt, no només per a confirmar el pas decidit cap a la República, sinó també per preservar el que molts ens volen destruir. No podran.