L’editorial: Per molts anys més, Mostra!

50

Mostra Igualada, la fira d’espectacles infantils i juvenils, arriba a la 30a edició. Un aniversari que mereix una programació especial, plena d’interessants propostes, algunes d’elles de primeríssim nivell. No és estrany que la ciutat, cada any coincidint amb aquesta cita, es vesteixi amb teatre i espectacle de qualitat per als més petits i joves de casa, i ho faci any rere any amb més visitants, amb més espais i amb una decidida aposta per fer-se un lloc en el calendari d’esdeveniments més importants del país.

Lluny queden aquells anys on “La Mostra” treballava de valent, a vegades contra tempestes inoportunes, per consolidar una proposta que sempre era comparada, injustament, amb la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega. Llavors era comparar David i Goliat. A més, alguna població vallesana va fer servir tota mena d’estratègies per treure d’Igualada el festival de teatre infantil, i endur-se’l per les braves. Es va lluitar, i es va guanyar.

‘Esquerdes’ d’Hotel iocandi ©Marc Vila

El temps va acabar posant a cadascú al lloc que es mereixia, i avui la nostra “Mostra” és al nivell que es mereix gràcies al treball i la tenacitat de gent igualadina que hi ha cregut, fidel gairebé des del primer dia, i també de la Generalitat, que ha complert amb el seu objectiu de descentralitzar les fires d’àmbit nacional. La cita d’aquest cap de setmana, a més, atrau visitants de tot Catalunya, acompanyats de petits, fent de la ciutat un lloc amable i acollidor. Familiar.

Ara, Mostra Igualada, possiblement l’esdeveniment que va començar de debò a posar Igualada al mapa, ja fa tres dècades, pot estar de celebració amb orgull. És ja l’aparador de referència per a centenars de programadors, s’ha fet un camí entre els professionals i les companyies d’arreu d’Espanya i alguns països d’Europa, i aconsegueix persuadir sense problemes a molts, molts voluntaris que són l’essència d’un festival que ja és patrimoni de la ciutat. En podem estar contents i feliços. I, ara, a gaudir de la Mostra.
Per molts anys!