L’editorial: Increïble
L

30 de març de 2019

El Fòrum UEA va complir aquesta setmana la seva tercera edició. El lema d’aquest any convidava a una sincera reflexió sobre els reptes que la patronal té per davant, estretament lligats a les noves tecnologies. Aquest acte de la Unió Empresarial té per objectiu posar en escena les prioritats, reptes, inquietuds i preocupacions latents de les empreses de la comarca per així plantejar eines de treball necessàries per millorar-ne la seva competitivitat.

En aquesta ocasió, el document resultant, producte de més de 800 entrevistes a persones i empreses del nostre territori, no deixa indiferent a ningú. En un moment en què la generació dels “milennials” o, més encara, la generació “Z” van acompanyades del món digital com si fos inherent al seu modus vivendi, resulta profundament decebedor que la immensa majoria de les empreses de l’Anoia no saben com fer la transformació digital o el pas a l’economia circular, o bé no han fet cap producte 4.0, conceptes dels quals la pròpia UEA fa més d’un lustre que ve repetint gairebé cada setmana, en multitud d’activitats -que costen diners, molts d’ells públics- i en els mitjans de comunicació. Certament increïble.
No és estrany que el propi president de la UEA -i en menor mesura els polítics, que venen eleccions- fes en el seu discurs una suau tibada d’orelles als empresaris alertant-los de la necessitat d’encarar els nous reptes que tenim per davant, i animant-los a perdre por decididament per no deixar passar un altre tren.

No pot ser que un territori que aposta clarament per a la indústria derivada de les noves tecnologies el món TIC, invertint de forma decidida en estudis secundaris i universitaris amb els diners de tots, no vagi acompanyat d’un paisatge similar a les estructures i actituds empresarials, i en menys traves per part dels polítics i la burocràcia. Empreses i Administració tenen molta feina per davant. Facin-la, abans que sigui massa tard.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta