L’editorial: Herois
L

4 d'abril de 2020

L’Anoia viu una situació inèdita i molt greu. Especialment la Conca d’Òdena, que encapçala les taxes més altes de mortalitat del coronavirus de tota Europa. Enmig d’aquest paisatge desolador, trobem persones que cada dia es lleven amb la intenció de continuar donant vida a aquest territori amb tanta mala sort. És cert, com diuen alguns, que allò que fan és fer la seva feina. Però n’hi ha alguns que s’hi juguen la vida, i no pas per un sou com el dels polítics que els manen. I tampoc en les millors condicions.

El personal sanitari i de les residències de gent gran, com cada tarda recorda la ciutadania des dels balcons, són els nostres herois. Ens toca viure moments d’incertesa col·lectiva, de nervis, de preocupació i fins i tot de temor, i, certament, els qui de debò escoltem amb més atenció són metges, les infermeres, el personal sanitari en conjunt, que està fent un esforç immens per combatre aquesta epidèmia, i tots aquells que busquen possibles remeis al virus. No podem oblidar tampoc aquells que, de manera desinteressada i amb una clara vocació d’ajuda, s’han posat per feina per inventar solucions vàlides que siguin útils com a material sanitari. La feina del col·lectiu “Malla”, en aquest sentit, és digna d’admirar. I de recordar sempre.

Però no podem estar contents amb certs comportaments. El doble confinament que viu la Conca és del tot invisible més enllà dels límits geogràfics de Catalunya, on només apareixem en els grans mitjans quan es tracta de convertir-nos en una mena de gàbia curiosa. Les reiterades demandes de les autoritats locals pels enormes perjudicis que s’esta causant als treballadors confinats que tenen el seu centre de producció fora de la Conca, o a l’inrevés, han tingut respostes dignes d’un procés judicial. Sembla que ara, finalment, es resoldrà, però hauran calgut tres setmanes. Massa temps per a un territori on el virus ja s’ha cobrat més de cent víctimes innocents i un sensefi de presentacions d’ERTO’s i autònoms completament abandonats. També convindrà recordar-ho. Endevinem també els darrers dies certa situació de conflicte entre el Departament de Salut i l’Ajuntament d’Igualada en relació a l’hospital de campanya de les Comes, iniciativa dels alcaldes. Ara això no és benvingut. No es tracta de buscar raons, sinó de trobar solucions.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?