8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

L’editorial: El paper no transmet el virus!
L

Publicitat

Aquesta setmana, podeu veure que la portada de La Veu de l’Anoia inclou un segell creat per l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), de la qual en som membres fundadors, que serà inserit en totes les publicacions del país per informar que el virus de la Covid-19 no es transmet a través del paper de diari ni del de les revistes, tal i com confirmen els estudis de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). La mesura s’ha pres arran de la propagació de notícies falses i rumorologia a través de les xarxes socials.

La Asociación de Medios de Información i la World Association of Newspapers and News Publishers, entitat, aquesta darrera, a la qual Premsa Comarcal està adherida, han remès informes rigorosament documentats per l’OMS i els principals instituts científics i viròlegs de referència internacional que conclouen que l’exposició a la Covid-19 a través del paper de diari és pràcticament inexistent i que el contacte amb els diaris és segur.

A l’informe de l’AMI es destaca que “mai s’ha documentat la transmissió de la Covid-19 a través de paper de diari ni tampoc pel seu ús compartit”; que “les primeres investigacions científiques sobre la transmissió del virus a través de superfícies suggereixen que les que són poroses tenen menys potència i durabilitat… i que els diaris són encara més estèrils a causa de la tinta i al procés d’impressió”; i conclou que la mateixa OMS assenyala que “el risc de contraure el virus a través d’un paper imprès és ‘infinitament insignificant’”.

Pel que fa a WAN IFRA, afegeix que “avui en dia, la producció moderna de diaris està totalment automatitzada i a penes hi ha intervenció humana fins al darrer punt de distribució” i ho rebla dient que “en aquests moments de crisi, és important portar el missatge adequat a la gent i calmar-los sobre qualsevol por al respecte de la transmissió del virus a través del diaris”.

Un podem assegurar que teniu més possibilitats de fer perillar la vostra salut llegint segons quins comentaris gratuïts a les xarxes socials, que tocant i compartint els nostres exemplars. Pensem-hi.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies