16.6 C
Igualada
Dilluns, 11 desembre 2023

Un article de

L’editorial: Dret a ser tossuts
L

Publicitat

Avui [dia 21 de desembre], el govern espanyol té previst de reunir-se a Barcelona en un Consell de Ministres del tot atípic, no només per inhabitual, sinó pel moment en què es produeix. És cert que la situació actual, amb el PSOE governant l’Estat, no és la mateixa, fil per randa, que la que es produïa fa uns mesos quan el PP feia i desfeia en aquest país. També es pot entendre que el gest d’avui [21D] de Pedro Sánchez i els seus ministres és una forma d’intentar trencar el gel i retornar la confiança dels catalans en les estructures estatals.

Però, com mai els arbres han d’impedir que puguem veure el bosc, no oblidem que l’aplicació del “155” la van signar també els qui avui manen a Espanya, i que, en el seu moment, també van aplaudir o mirar cap a un altre costat quan els estaments judicials van posar a la presó la totalitat del govern legítim de Catalunya, en una mesura del tot desproporcionada, com a mínim, i injusta, per bona part de les justícies europees. No s’ha fet res per a reconduir aquesta situació. Ans al contrari.

Hi ha moltes coses a resoldre que no es resolen, ni hi ha ganes de resoldre-les, molt més enllà de l’assumpte de la independència, perquè hi ha problemes socials ingents que duren, i duren, i no hi ha cap interès que s’acabin. Alguns partits polítics han situat a Catalunya com l’ase dels cops, totes les hores i tots els dies de la setmana, amb la connivència del Rei i dels principals mitjans de comunicació de l’Estat, en una situació vergonyosa per a qualsevol persona de bé.

Tenim dret a ser tossuts. A aixecar-nos i a protestar, a cridar, a expressar-nos com bonament sàpiga cadascú. Tenim dret a mobilitzar-nos, sí, oi tant que sí. Tenim dret a decidir com volem que sigui el nostre país, exactament igual que els que reclamen que continuï com està. No es tracta de tenir més drets, sinó de tenir les mateixes oportunitats. En pau.

Serem tossuts sense por. Perquè les amenaces no condueixen mai a la llibertat. Som i serem tossuts tantes vegades com faci falta.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies