L’Agrupació Fotogràfica d’Igualada celebra 90 anys

12 d'octubre de 2020

El 12 d’octubre de 1930, en el marc d’un acte honorífic que va comptar amb la presència de l’aleshores Conseller de Governació, Lluís Companys i que més endavant seria President de la Generalitat de Catalunya, es va fundar l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada. Ho va fer seguint el modèlic referent de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya.

Aquesta fotografia és el testimonial record dels primers passos de l’Agrupació Fotogràfica i dels membres que en van ser els protagonistes… D’esquerra a dreta: Procopi Llucià, Josep M. Lladó, Celestí Riba, Josep Pomés, Ramon Godó i Josep Castelltort.

Aquesta Agrupació, l’AFI, es convertia en la segona entitat fotogràfica de Catalunya, i la primera de tot l’Estat espanyol no localitzada en una capital de província. De resultes del gran reconeixement que se li va dispensar, a partir d’aquell acte fundacional, la seu d’aquesta nova entitat va ocupar tot una planta de la casa Padró Serrals -abans al número 6 del carrer de Sant Jaume, ara plaça Sant Miquel- on hi va romandre fins a la primavera de 1998; quan es va traslladar a les actuals dependències dels baixos de l’edifici de “Cal Maco”, a la Plaça de la Creu.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari