L’aeròdrom d’Òdena tornarà a acollir una jornada d’aviació adaptada

87

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena tornarà a acollir la Jornada d’Aviació Adaptada, un dia dedicat exclusivament a l’aviació i la integració. El dissabte 5 d’octubre és la data escollida per a celebrar aquest esdeveniment pensat perquè les persones amb alguna discapacitat puguin gaudir del plaer de volar i experimentar la llibertat de moviment sense barreres arquitectòniques i perquè els seus familiars, amics i tothom que ho desitgi comparteixi un dia a l’aeròdrom amb activitats per a tots els públics.

Tot indica que la jornada tornarà a repetir l’èxit de l’any passat, ja que les 100 places disponibles per a volar es van esgotar al tercer dia d’obrir les inscripcions. I és que aquest esdeveniment té una gran acollida, tant per part del públic com de les administracions, entitats i empreses locals que ofereixen la seva col·laboració de manera altruista.

En aquest sentit, el president de l’entitat, Carlos de Albert, ha indicat que “tot i que l’aeròdrom d’Igualada-Òdena no disposa de les millors condicions d’accessibilitat, la voluntat i bona predisposició dels ajuntaments, entitats i empreses col·laboradores del territori és tan satisfactòria que suma més la bona acollida que les condicions de la infraestructura”. En aquest sentit, De Albert afegeix que “des d’Aviació Adaptada ens oferim a les administracions locals per instar al departament d’infraestructures i mobilitat de la Generalitat per a la millora de l’accessibilitat de l’aeròdrom i poder seguir gaudint de l’activitat per molts anys i en les millors condicions”. D’altra banda, el president d’Aviació Adaptada explica que l’esdeveniment ha generat un nou nínxol d’activitat, ja que dues escoles de l’aeròdrom han començat a formar persones amb discapacitat per a ser pilots amb avions adaptats.

Una jornada per a tothom
La Jornada d’Aviació Adaptada està pensada per a totes les persones amb qualsevol discapacitat física o psíquica, ells i elles seran els protagonistes del dia però també ho seran les seves famílies, acompanyants i públic en general sensibilitzat amb el tema. Així, l’organització ha pensat un dia amb activitats per a tothom perquè tothom pugui gaudir d’un dia a l’aeròdrom ja sigui des del cel o des del terra. L’entrada és gratuïta i tothom està convidat a participar a passar el dia entre avions i avionetes però també a gaudir de música, gastronomia i activitats familiars relacionades amb el món de l’aeronàutica i la discapacitat.

En aquest sentit, s’oferirà una zona de chill-out amb actuacions i un bar amb productes exclusivament locals. Per dinar hi haurà una paella popular i no faltarà ambient durant tota la jornada, tant al cel com a peu de terra.