La UEA crea un portal on les empreses ofereixen de franc material que ja no utilitzen

164

La Unió Empresarial de l’Anoia ha presentat avui una pàgina web sobre Economia Circular, un dels conceptes amb els quals més ha treballat la patronal anoienca en els darrers anys, i que s’acompanya amb un Mercat d’Intercanvi al qual podrà accedir tothom que hi vulgui. La web compta amb interessants eines per a les empreses, documentació, agendes, recursos, opinions d’experts, i consells per a incorporar aquest tipus d’economia sostenible en les corporacions de la comarca. “Volem que tothom qui vulgui, també les entitats, ens facin arribar els seus projectes. La voluntat d’aquesta iniciativa és incorporare totes aquestes accions a les nostres empreses”, indicava en roda de premsa Paula Arias, gerent de la UEA.

Joan Mateu, president de l’Associació d’Empresaris del Polígon Industrial de les Comes, afirmava que “la nostra intenció és que el nostre polígon sigui el màxim de sostenible possible, portem mesos treballant amb la UEA en aquesta direcció. “L’economia té molts beneficis per al planeta, però òbviament també per a les empreses, perquè podem aprofitar coses d’altres, i això és més factible en un polígon concentrat com el nostre. Aquí no es tracta de vendre res ni fer diners amb això, si no ans al contrari, d’intercanviar i de compartir. Volem fomentar la implantació de l’economia circular, que les empreses s’ho facin seu. Amb la web facilitem molt l’intercanvi de recursos”.
Mateu afegia que “les empreses no poden anar a la deixalleria, d’aquesta manera pots donar servei a una cosa útil i t’estalvies diners, perque eliminar-ho ens costa diners”. El servei estarà disponible per als particulars, però es prioritzaran les escoles i entitats sense ànim de lucre. Les empreses també en poden ser beneficiaris. Ara mateix ja hi podeu trobar ordinadors, calaixos arxivadors, llums, mobles i telèfons.
Ja hi podeu entrar a https://economiacircular.uea.cat/