La Flama de la Llengua ja és a Igualada

1207

47a renovació de la Flama de la llengua a Prada

L’encesa de la Flama de la Llengua Catalana va comptar aquest cap de setmana amb la presència de molts igualadins. Dissabte van arribar a Prada, la capital del Conflent, una vuitantena d’igualadins en un autocar, i l’endemà i van fer cap un altre autocar vingut d’igualada, un de Barcelona i nombroses persones a títol individual vingudes d’arreu del Principat i la Catalunya Nord. Començava així el període de tres setmanes durant les quals la Flama de la Llengua serà a Igualada, ciutat que n’és la organitzadora aquest any, per acabar arribant finalment al monestir de Montserrat, on la rebrà i la guardarà el Pare Abat el proper 21 de febrer.

Gegants d'IgualadaL’acte a Prada, on hi ha la tomba del lingüista català Pompeu Fabra, va servir també per fer-hi una mostra de la vitalitat cultural d’Igualada, amb amb l’exhibició dels Gegants de la Ciutat portats per l’entitat Dessota i del Ball de Cercolets d’Igualada. I el grup igualadí La Guingueta es va encarregar de l’animació de la festa de la nit de dissabte a diumenge.

Els parlaments de diumenge durant l’acte institucional van reflexar la satisfacció i el reconeixement pel bon desenvolupament de l’acte. El vicepresident de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, entitat vetlladora de la Flama de la Llengua, Lluís Simó, va destacar que l’Al-pi-nisme Club esportiu és l’entitat més jove (12 anys) en entomar aquesta responsabilitat. La regidora de catalanitat de l’Ajuntament de Prada, Corina de Mozas, va agrair la vitalitat i energia aportada per Igualada en aquesta ocasió, remarcant també que no recordava tanta afluència ni tanta participació en els actes de l’encesa de la Flama.

Els actes van cloure amb l’intercanvi de regals institucionals, on va destacar l’aportació d’uns quants llibres a l’escola catalana de La Bressola.