La Fira de la Vinyala torna a ser un èxit

20 de setembre de 2022

Aquest passat diumenge, es va celebrar a Òdena l’11a edició de la Fira de la Vinyala, que va ateure milers de persones d’arreu del territori omplint de gom a gom el parc de la Font d’Òdena.

A partir de les 11h del matí els 10 restauradors i la confraria de la vinyala van oferir les seves propostes culinàries amb les vinyales com a protagonistes.

En total, es calcula que es van repartir prop de 2.000 quilos de cargols, unes 3.000 degustacions de vinyales. El bon temps va acompanyar la jornada i a mig matí ja s’havien esgotat les vinyales cuinades per alguns dels restauradors participants. La confraria de la Vinyala, amb 5 paelles, van cuinar 400 quilos i iniciat al migdia, també van acabar les vinyales.

També van participar i complementar la fira els cellers i vinoteques amb vins, caves i cerveses del territori i productors artesans alimentaris que oferien carn, embotits, formatges entre altres productes d’elaboració local o comarcal.

Com cada any es va atorgar el premi a la millor tapa de vinyales segons el públic assistent i a la millor segons el jurat. El premi a la millor tapa de vinyala popular ha estat, en primer lloc, pel restaurant Cal Taribó, seguit de Les Comes i el Bar Fènix. El premi a la millor tapa, el jurat va decidir que fos pel restaurant Escorpia, en primer lloc, el Kiosket de l’Anna en segon i el restaurant Canaletes en tercer.

En el marc de la fira es va celebrar també la Festa de la Verema, coordinada per l’Associació de Petits Viticultors de la Conca d’Òdena. A les onze del matí va començar la tradicional trepitjada de raïm a càrrec de les pubilles i hereus i seguidament es va veure el procés d’elaboració del most.

La mostra gastronòmica la complementava el mercat d’artesania amb temàtica de cargol amb demostracions d’art i oficis i expositors d’artesania, sempre amb els cargols com a denominador comú.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb les últimes pluges, caldria afluixar les restriccions per sequera?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta