1 d'abril de 2021

“La fava d’Or ens distingeix com a millor pastisseria de l’Anoia, el Garraf, el Penedès i el Baix Llobregat”

Entrevista a Maria Antònia, Montserrat i Josep Maria Guasch Targarona, propietaris de Pastisseria Targarona d’Igualada

Som la tercera generació de Targarona i la segona de Guasch Targarona. Som els germans: Maria Antònia, Montserrat i Josep Maria Guasch Targarona que continuem la tradició familiar que hem heretat del nostre pare. Innovem la pastisseria per a ser fidels a la tradició més dolça de Catalunya: regalar pastissos

Us acaben de donar el premi “La Fava d’Or”. Què és aquest guardó?
És un certamen internacional que es fa cada any a Sant Vicenç dels Horts per distingir les millors pastisseries de Catalunya. Ens distingeix com a millor pastisseria de les comarques de l’Anoia, Garraf, Penedès i Baix Llobregat. L’any passat ens varen considerar entre les cinquanta millors pastisseries i aquest any hem guanyat el certamen. Per a nosaltres el premi és un reconeixement, un estímul que ens indica que estem en el bon camí que és el millor servei als nostres clients.

Què ha valorat el jurat?
El jurat ho mira tot: servei, local, productes, innovació… Varen venir sense donar-se a conèixer, com a clients i varen demanar de tot el que volien. En cap moment sabíem que ens estaven valorant. Els vàrem tractar com tractem a tothom.

En Josep Maria es va fer càrrec de l’obrador a la mort del vostre pare i immediatament li va donar un altre aire.
Va ser la continuïtat d’una feina de molts anys. Va caldre molta inversió i molta formació d’anys. He fet cursos a Nova York, a França, a Dubai… Dedicant-hi passió i ganes ens permet una base de dades molt gran per a innovar la pastisseria.

Hi ha coses que només les trobem a can Targarona. Heu invertir molt en utillatges?
Primer vàrem remodelar la pastisseria i després vam fer nou tot l’obrador i comprar molta maquinària nova. De les màquines de l’avi en queden ben poques.

Quan viatgem entre les coses que enyorem hi ha la pastisseria catalana. És la millor d’Europa?
Nosaltres hem visitat pastisseries de París, de Viena, de Milà…. per conèixer els millors professionals. Abans la millor pastisseria era la francesa però ara els catalans ja ens hem posat a la seva alçada.

Els vostres croissants tenen molta tradició.
Sí, però no ens conformem mai. Ara hem creat el croissant del mes i segons l’acceptació que té, el deixem de forma permanent a la nostra carta. No parem mai de treure nous productes.

Es conserven els croissants?
El temps ideal de consum és dues hores després de coure’l.

Un altre producte tradicional vostre són el torrons.
Sí. Cada any traiem varietats noves.

Les mones d’abans són molt diferents a les d’ara?
Les hem anat millorant, sobretot la xocolata. Nosaltres fem les mones al mateix dia, no en tenim en estoc. Gairebé les fem a la carta. L’única cosa que tenim avançada són les figures de xocolata.

Les primeres matèries venen de països exòtics?
Només la xocolata i la vainilla, la resta és producte de proximitat. Sempre treballem amb productes de proximitat. Prioritzem treballar amb productes de la comarca.

Sou pastissers per vocació?
Hem nascut a la pastisseria. Veure treballar a l’avi i després al pare, va ser per a tots nosaltres el millor model i quan ell va morir, nosaltres hem seguit el seu mestratge.

Es porta bé treballar en família?
Entre germans ens ho podem dir tot i amb tanta feina hi ha dies que no podem ni parlar. Entre obrador i botiga som quinze persones, que va més enllà de la família.

Quants anys té la pastisseria Targarona?
Abans era de la família Xandri i quan la va voler traspassar, va posar un anunci a La Vanguardia. L’avi, que era d’Olot, de Sant Joan les Fonts, va veure l’anunci i va venir a Igualada a veure el local. Se’n va enamorar al primer cop d’ull i la va comprar. D’això ja en fa noranta-un anys. Després es va enamorar de l’àvia, que era la primera dependenta i la saga continua

Igualada és una bona plaça per a tenir-hi el negoci?
Per a nosaltres molt. Tenim la sort d’una clientela molt bona que sap apreciar el que oferim. Fins i tot en aquest any de pandèmia, hem pogut treballar. Amb totes les precaucions sanitàries possibles, però hem treballat.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: