Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
17 de maig de 2020

La Diputació ha lliurat mesuradors portàtils de terbolesa de l’aigua de consum humà a diversos municipis anoiencs

Un article de
Redacció

La Diputació de Barcelona ha lliurat mesuradors portàtils de terbolesa a 19 municipis de la província menors de 5.000 habitants, entre ells set de l’Anoia (Argençola, Bellprat, Carme, Castellolí, Orpí, els Prats de Rei i Sant Martí Sesgueioles), que realitzen la gestió directa de l’abastament d’aigua i que no disposaven d’aquest aparell per realitzar els controls diaris de terbolesa de l’aigua de consum humà.

Quan es va iniciar l’estat d’alarma, la Diputació de Barcelona va recordar als municipis la importància de seguir realitzant els controls diaris de clor i terbolesa en l’aigua, ja que són clau per a la correcta desinfecció de l’aigua. El que va portar a detectar que 19 municipis, no tenien mesurador de terbolesa portàtil. Es tracta doncs d’una mesura extraordinària per dotar d’aquestes eines als ens locals que no en tenien.

L’abastament d’aigua de consum és un dels serveis bàsics i essencials que estableix la declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la crisi ocasionada per la COVID-19 i, per tant, cal seguir garantint el subministrament d’aigua amb totes les garanties sanitàries.
En aquest sentit, aquests mesuradors portàtils serviran per reforçar l’autocontrol in situ del paràmetre terbolesa en els municipis. És molt important mantenir en tot moment nivells correctes de terbolesa en l’aigua per garantir-ne un bon tractament de desinfecció, i així complir els criteris de qualitat sanitària de l’aigua de consum humà segons la normativa vigent.

Aquest aparell serveix per mesurar la terbolesa en l’aigua de xarxa de consum. El paràmetre terbolesa s’ha d’analitzar a l’aigua de xarxa, d’acord amb el què estableix la normativa (RD 140/2003). Aquest RD estableix que la terbolesa s’ha d’analitzar al laboratori en les mostres que es prenen i s’analitzen periòdicament, i també in situ al municipi almenys 2 cops per setmana. Aquestes mesures in situ de terbolesa les fan els tècnics municipals que s’ocupen de tot allò relacionat amb la gestió de l’aigua al municipi.

Cal remarcar que, d’acord amb les indicacions de l’Organització Mundial de la Salut, els coronavirus són uns tipus de virus particularment susceptible als mètodes convencionals de tractament i desinfecció de l’aigua i, per tant, la població pot continuar fent servir l’aigua de l’aixeta com sempre.d’Igualada aquest diumen.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×