Jordi Cuadras inicia la seva ruta per conèixer diferents models de ciutat a Bilbao

0
317

El candidat d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha obert l’Agenda Exterior de la candidatura amb un primer destí: Bilbao. Durant tot un dia, Cuadras es va reunir amb el govern de la ciutat per conèixer les seves polítiques en matèria de transformació urbanística, mobilitat i habitatge. El candidat a l’alcaldia d’Igualada afirmava que “l’aprenentatge més important que ens emportem de Bilbao és que quan una ciutat té una meta definida i ganes, entusiasme i il·lusió per aconseguir-la, tots els somnis són possibles. I això és el que volem per Igualada: un govern amb un objectiu il·lusionant que transformi Igualada i la faci millor. És el que mereixen els igualadins i igualadines i és el que ens estimula: treballar perquè Igualada tingui un model de ciutat clar, fresc i de futur”.

En arribar, Jordi Cuadras i el seu equip han estat rebuts pel Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Bilbao, el socialista Alfonso Gil, qui va explicar com la ciutat va afrontar la transformació del seu antic barri industrial per fer-lo un lloc on “viure, treballar i ser feliç”. Bilbao està impulsant, en aquests moments, una nova fase d’aquesta transformació tot creant un nou barri amb vivenda, comerç i activitat econòmica en una zona de la ciutat que era industrial, situació que és molt similar a la del barri del Rec d’Igualada.

Jordi Cuadras amb el tinent d’alcalde de Bilbao, Alfonso Gil

Una altra de les reunions que el candidat d’Igualada Som-hi va mantenir amb el govern de Bilbao va ser amb el regidor d’Habitatge, el també socialista Goyo Zurro. Jordi Cuadras va conèixer la política d’habitatge de la ciutat, la que té més habitatge públic a Espanya i que aquest any 2019 celebren els 100 anys de les primeres promocions que van impulsar a través d’ajudes al lloguer, a la rehabilitació o llogar els pisos buits són algunes de les mesures que impulsa l’Ajuntament.

Jordi Cuadras i el seu equip també van ser rebuts pel gerent de la mobilitat vertical de Bilbao, encarregat de gestionar les escales mecàniques i els ascensors que salven els desnivells que té la ciutat i garanteixen la connexió nord-sud. Pel que fa a la mobilitat, des de fa pocs mesos Bilbao ha convertit a velocitat 30 molts dels seus carrers, la qual cosa els porta a tenir menys contaminació, menys soroll i que les bicicletes puguin anar per la calçada amb tranquil·litat i seguretat.

D’altra banda, l’assessor de l’alcaldia de Bilbao va oferir una visita per altres indrets de la ciutat a l’equip d’Igualada Som-hi. Amb Bilbao, la candidatura de Cuadrasha obert la seva Agenda Exterior amb la qual vol visitar diverses ciutats i institucions amb l’objectiu de conèixer experiències d’èxit.

Compartir