10.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Jorba recupera l’Aplec de la sala i les cantades de caramelles per Pasqua
J

Publicitat

L’Ajuntament de Jorba i Caramelles de Jorba recuperaran aquest diumenge i dilluns de Pasqua les cantades de caramelles i l’Aplec de la sala, després de dos anys en què no es van celebrar arran de la pandèmia de Covid-19. Les activitats d’aquests dies de Pasqua comptaran també amb la col·laboració d’Eixarcolant i del Centre Agrícola Sant Genís.

La primera cantada de caramelles serà diumenge de Pasqua, 17 d’abril, a partir de 2/4 de 10 del matí i es farà per les masies del municipi de Jorba, començant a la Jardineria Travé i passant per Cal Fuster, Cal Piqué i Cal Mas Marell, fins arribar al Molí Blanc. L’endemà, dilluns de Pasqua, tindrà lloc l’Aplec de la Sala. Al matí hi haurà dues cantades de caramelles, la primera pels carrers del poble, a 2/4 de 10 del matí, i l’altra una hora després davant del Centre Agrícola de Sant Genís.

Foto: Marc Vila

Després, a les 11 del matí, començarà la caminada fins a l’Ermita de la Sala, on a les 12 s’hi farà la Missa i la cantada dels Goigs de la Sala i, seguidament, sardanes amb el quintet de Cobla Terres de Marca i la tirada de bitlles. A la mitja part es farà una exhibició de balls tradicionals amb el grup de Caramelles de Jorba. Després, serà l’hora del dinar popular, a base de botifarra amb mongetes, amanida, pa, vi i aigua. Els actes acabaran a la tarda amb la gimcana infantil a les 4 i el Gran ball de pagès a les 5.

A l’Aplec només s’hi podrà accedir a peu, per la qual cosa l’Ajuntament ha previst tres zones d’aparcament: Cal Reixacs, l’antiga guixera de Sant Genís i l’estació depuradora del camí del Figuerot. Hi haurà un servei de transport per a persones amb mobilitat reduïda, que cal demanar a l’Ajuntament abans del 13 d’abril.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies