10.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Igualada votarà en ple extraordinari una moció per demanar a la Generalitat que s’autoritizi una línia d’ESO a les Escolàpies
I

Publicitat

L’Ajuntament d’Igualada ha convocat un ple extraordinari pel proper divendres per votar una moció per demanar a la Generalitat que aprovi una línia d’ESO a l’escola Escolàpies d’Igualada.

Fins aquest curs 2019/2020, l’oferta educativa de l’escola arriba fins a 6è de Primària i un cop els alumnes acaben aquesta etapa han d’anar a un nou centre. En el cas de l’Escola Escolàpies, tenen adscripció a l’Escola Pia d’Igualada per cursar l’ESO.

Escolàpies Igualada, el 2018, va presentar a les famílies de l’escola el projecte d’implementar una línia d’Ensenyament Secundari Obligatori per donar continuïtat a l’alumnat que, després de cursar la Primària, volgués romandre a l’escola per finalitzar l’etapa obligatòria. Davant de la bona acollida que va tenir, aquest projecte va ser presentat al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i se’n va informar a l’alcaldia i al Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada.

Però ara fa un parell de setmanes, l’AMPA de l’escola denunciava que tot i que en un primer moment se’ls havia donat el vist-i-plau al projecte, més tard van rebre una carta de la Direcció General de Centres Concertats en què afirmen que se’ls notificava que “l’ESO no serà possible fins que la primària no sigui una sola línia en tots els cursos, al·legant que les famílies podrien presentar reclamacions si els nostres fills no aconseguissin plaça, pel fet de passar de 2 grups de sisè de primària a un sol grup d’ESO”.

Des de l’escola ja s’havien fet diverses obres per poder tenir l’ESO a l’escola: mesures de seguretat addicionals, el laboratori, i noves aules. Unes despeses que, expliquen, l’escola ja ha assumit.

Així doncs, la moció presentada pel govern d’Igualada i que s’haurà d’aprovar o rebutjar el proper divendres, proposa “donar suport a la voluntat i a la sol·licitud de l’escola Escolàpies Igualada i a la dels pares i mares del centre d’ampliar la seva oferta educativa”. Si aquesta moció s’aprovés, es demanaria al Departament d’Educació que s’autoritzi el concert d’una línia d’ESO per les Escolàpies d’Igualada.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies