Igualada tindrà WiFi públic el Parc Central i L’Escorxador
I

24 de gener de 2019

L’Ajuntament d’Igualada espera dotar aquest any 2019 de servei de WiFi públic dos nous espais de la ciutat, com són el Parc Central i el recinte de l’antic Escorxador. Aquest dimecres, 23 de gener, en va avançar els detalls el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont.

El passat mes de desembre, la Unió Europea va fer públics els resultats de la convocatòria de subvencions WiFi4EU, un programa dotat en total amb 42 milions d’euros. Hi van optar 13.000 municipis d’arreu del continent i, d’aquests, se’n van seleccionar 2.800 que han rebut una subvenció de 15.000 euros per a implantar nous hotspot de WiFi en espais públics, sempre oberts a la ciutadania. A Catalunya, a banda d’Igualada, també han estat seleccionats altres municipis com ara Vic, Granollers, Sant Cugat del Vallès, Berga, Solsona, La Pobla de Segur, Palamós o Martorell, entre altres.

Segons va explicar Pont, aquesta subvenció europea es destinarà en bona part a la instal·lació de punts oberts de connexió a Internet en dos espais que al llarg de l’any concentren molt públic per la celebració de diversos esdeveniments. D’una banda l’Escorxador, l’espai de la ciutat que els darrers anys s’ha consolidat com l’escenari principal de desenvolupament de fires, especialment de la mà de Fira d’Igualada. I, de l’altra, el Parc Central, un espai a l’aire lliure de recent creació, que rep anualment nombrosos actes esportius i culturals i que és, alhora, una zona oberta a la pràctica de l’esport i el lleure. Tots dos espais permetran connectar els dispositius mòbils a una velocitat de 30 Mbps.

Aquests nous espais amb connexió gratuïta sense fils se sumaran als ja existents dins la xarxa municipal WIFIGD que, des de fa uns anys, disposa de hotspots a la Plaça de l’Ajuntament, la Plaça de Cal Font, la Plaça de la Creu, el Parc de Vallbona i el Parc de Valldaura.

L’any 2018, la xarxa WIFIGD va registrar un total 22.405 connexions, una xifra que, segons Jordi Pont, ha de créixer notablement a partir d’aquest 2019, tant per la creació d’aquests dos nous punts de connexió com per la significativa millora del servei que es durà a terme als ja existents. I és que tots ells s’adaptaran també, passant dels 256 kbps que ofereixen actualment, als 30 Mbps. A més, l’Ajuntament també preveu identificar tots aquests espais amb rètols que informin els usuaris que aquell és un punt de WiFi públic amb una xarxa oberta i gratuïta.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta