Ho tenim a les mans – Jaume Singla
H

29 de maig de 2015

Diumenge tenim l’oportunitat de començar el canvi més profund dels darrers tres-cents anys d’història de Catalunya. Les eleccions municipals són el primer dels tres moments en què els ciutadans tenim a les nostres mans l’instrument del canvi: el vot.
No cal que ens deixem enganyar amb els arguments dels espanyolistes que diuen que les de diumenge són únicament unes eleccions municipals. No és veritat, són quelcom més. Si no fos així, partits com el PSC i el PP no haurien fet tantes llistes fantasma. Al final de l’escrutini el que es voldrà comptar seran els vots totals, però no de cada partit en concret, sinó dels sobiranistes per una cantó i els unionistes per l’altre.
Per sort per als electors de cada municipi, la maduresa democràtica dels ciutadans, permet disposar d’opcions de tota mena, sense sortir del sobiranisme. Hom pot votar dreta, centre o esquerra sense sortir-se del marc de l’independentisme. A l’Anoia mentre que l’independentisme és present a tots els municipis, la dreta/dreta presenta més llistes fantasma que no pas llistes amb candidats compromesos amb el poble al qual, diuen, volen representar.
Hi ha partits que són nous, sorgits de la reacció, d’un laboratori o d’un plató de televisió que solament tenen la missió de frenar el procés independentista… o cobrar un “souet” de l’administració local.
A la cita electoral de diumenge, sortosament s’hi presenten també moltes candidatures de joves que aporten ganes, frescor, honestedat i una insubornable voluntat de fer país perquè no accepten que els hi facin. Aquestes llistes aglutinen joves amb experiència en moviments socials, entitats, en ONG’s i també en la lluita contra els abusos i les retallades.
Per això espero que diumenge a Catalunya -i especialment a l’Anoia- es trenquin tots els rècords de participació ciutadana. Que la victòria dels que volem un país independent sigui incontestable i demostri als ulls de tot Europa que ni volem corrupció, ni volem manipulació de les cúpules dels partits ni estem disposats a seguir tolerant tantes agressions a la nostra llengua i a les nostres llibertats individuals i col·lectives.
Diumenge tots plegats tenim la primera de les tres cites electorals que han de canviar el futur de Catalunya, poble a poble, comarca a comarca. Caldria fer una onada de fermesa democràtica que demostri a tot Europa la nostra voluntat.
Tenim a les mans l’eina més poderosa per a fer-ho: el nostre vot.
Que no es quedi al calaix.
Jaume Singla

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?