ERC Igualada proposa un paquet de mesures socials perquè “no siguin sempre els mateixos qui paguin les conseqüències d’una nova crisi”

0
516

Esquerra Republicana de Catalunya a Igualada ha presentat una bateria de mesures de protecció social per tal d’evitar “que no siguin sempre els mateixos qui paguin les conseqüències d’una nova crisi”. Sota aquesta premissa els republicans proposen mesures concretes per “garantir la protecció dels drets més bàsics, especialment en l’àmbit de l’habitatge, subministres, inserció laboral, beques, bonificacions, salut mental, gent gran, cultura i protecció social”.

Des d’Esquerra posen especial atenció en l’habitatge, proposant “la rehabilitació dels habitatges degradats que estan buits i destinar-los a lloguer assequible, ja que això permetria oferir lloguers amb preus assumibles i alhora dinamitzar el comerç local de la ciutat, i amb aquesta mesura hi guanya tothom: llogaters, propietaris, comerços i l’ajuntament, és un win-win per a tothom”. Alhora, demanen “crear un pla local d’habitatge i detectar quants i quins habitatges estan buits a Igualada”, ja que, diuen, “si fem això l’ajuntament tindrà la capacitat de forçar la mobilització de pisos buits i sancionar als bancs i granstenidors que tinguin desenes de pisos aturats”. En aquesta línia, els republicans demanen “bonificacions del 50% de l’IBI per rehabilitar aquests pisos i posar-los en règim de lloguer accessible”. Des d’ERC expliquen que “aquestes mesures ja es fan en municipis com Ripollet, Sant Vicenç dels Horts, Salt, Llagostera, Reus, Sabadell o Manresa”. Des d’Esquerra també expliquen que “cal que l’ajuntament garanteixi que cap família patirà talls de subministres” i proposen augmentar la partida pressupostària per fer-hi front ja que “només s’estan dedicant una mitjana de 7€ al mes per a les famílies que pateixen pobresa energètica, unes quantitats absolutament insuficients i comparativament veiem que hi ha municipis que ajuden amb fins a 540€ a l’any”.

Esquerra Republicana també proposa l’elaboració d’un “pla de xoc contra les desigualtats”, beques per a estudiants universitaris amb caràcter progressiu d’entre 250€ fins a 915€ per estudiant i any, la construcció d’un nou ViuB amb un centre de dia per a la gent gran, augmentar els recursos humans i materials en el servei d’atenció domiciliària i l’elaboració d’un pla local de la vellesa perquè la gent gran gaudir d’una vellesa digna”.

Alhora, volen activar “un pla d’inserció laboral per a dones” i oferir “serveis d’acompanyament psicològic per a les persones usuàries dels Centres d’atenció en Salut Mental i que ara estan a casa” També proposen prestar “atenció a les famílies facilitant eines i estratègies per a poder gestionar millor la malaltia del familiar en el confinament”.

Els republicans expliquen que “la majoria d’aquestes mesures ja s’apliquen en d’altres municipis i per tant és una qüestió de voluntat política que el govern municipal les faci efectives a Igualada”. El seu comunicat acaba dirigint-se al govern de la ciutat, “ara té l’oportunitat de demostrar si les taules polítiques que s’han activat amb l’oposició són una voluntat real i sincera d’arribar a acords i consensos per ajudar a qui més ho necessita o si és una nova cortina de fum”, diuen.

Compartir