El projecte “Futbol i Valors” recull el guardó de finalista als Premis Be Inclusive

36

Dijous passat es va celebrar a Brussel·les la gala dels Premis Be Inclusive, organitzats per la Comissió Europea. La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Patricia Illa, hi va assistir i va recollir el guardó concedit com a finalista d’aquesta edició al projecte “Futbol i Valors”, impulsat per l’Ajuntament d’Igualada. La delegació igualadina, que també era formada per Marc Pujol i Òscar Pallarès, dos dels responsables de la iniciativa, va rebre la felicitació de Tibor Navracsics, comissari europeu de l’Esport.

El jurat de l’esdeveniment, format per experts internacionals en inclusió esportiva, va atorgar els tres premis de guanyadors als projectes: Ginástica com Todos (Portugal)
Rocking Inclusion!, “Ich will da rauf!” e.V. (Alemanya) i Job Goals – Education through Football, Kicken ohne Grenzen (Àustria). Cada un d’ells rebrà 10.000 €, mentre que el projecte igualadí i els altres cinc finalistes s’enduen premis de 2.500 €.

Futbol, eina d’educació
Futbol i Valors ofereix als participants, nois i noies d’entre 12 i 16 anys, la possibilitat de participar en activitats esportives extraescolars que, per diferents raons, no podrien realitzar. S’hi empra el futbol com a eina d’educació i reflexió al voltant dels valors, se’ls transmeten hàbits saludables, s’hi promou la igualtat de gènere i s’hi fomenta la cohesió i la integració social. Futbol i Valors suposa també, doncs, una eina útil per a les organitzacions locals i per als educadors dels centres escolars de la ciutat.