El Músiques de Butxaca engega la segona part de la temporada aquest divendres a l’Ateneu

0
347

Aquest divendres, dia 5 d’octubre, a partir de les 11 de la nit Músiques de butxaca enfila la segona part de la temporada amb una proposta que viatjarà per diferents paisatges de la música d’autor. Marcel Lázara i Júlia Arrey presentaran a l’Ateneu el seu primer disc ‘Pedalant endins’ (Halley Records) acabat d’editar recentment.

El que fos cantant i guitarrista de Txarango, Marcel Lázara ha tornat amb un nou projecte, Marcel Lázara i Júlia Arrey. Després de dos discos, centenars de concerts amb Txarango i d’estar els últims dos anys a Brasil, ara presenta aquest disc que es caracteritza per la senzillesa i la simplicitat i ho fa de la mà de la seva companya de viatge, Júlia Arrey.

Una col·lecció de temes que neixen del viatge amb bicicleta que van fer pel nord-est brasiler durant dos anys. Les cançons que va inspirar aquesta ruta recullen l’essència de les experiències rodades, vitals i transformadores d’aquest trajecte musical.

Un so caracteritzat per les melodies de la guitarra de Lázara, acompanyades pel ritme de la zabumba, un instrument de percussió tradicional del nord-est brasiler, d’Arrey. El resultat, unit a les seves veus, és un so inèdit, orgànic i sense complexos, que canten en català i en portuguès.

Una essència que respon al lema “Viure lluny per cantar-ho a prop”.

Més que un disc. Aquest també és un projecte solidari, ja que el 100% dels beneficis del CD són per l’Associaçao olha o chico de piaçabuçu (Brasil), una associació sense ànim de lucre que treballa per la preservació medio-ambiental en defensa del ‘Velho Chico’, el segon riu més gran del Brasil després de l’Amazones.

Compartir