Un article de
ACN

Detenen a Piera a un dels implicats en robatoris i extorsions de Barcelona
D

Un home va denunciar que al gener va ser víctima d'un robatori i una agressió sexual al seu domicili

7 de març de 2024

Els Mossos van detenir el 26 de febrer dos homes de 25 i 75 anys i una dona de 42 per robatoris violents i amenaces a persones que havien conegut en aplicacions de contactes. Se’ls acusa de delictes de robatori amb violència i intimidació, agressió sexual, amenaces i estafa. La investigació es va iniciar a mitjans de gener, quan un home va denunciar que havia patit un robatori violent i que havia estat víctima d’una agressió sexual al seu pis de l’Eixample de Barcelona. La víctima va conèixer un home mitjançant una aplicació i el va convidar al seu pis. L’home va incitar la víctima a consumir alcohol i substàncies estupefaents fins a deixar-lo semi-inconscient, moment en què va deixar passar més gent al pis i es va produir el robatori.

Aquestes persones van començar a amenaçar la víctima per aconseguir diners i els codis de targetes bancàries. Van localitzar diners, joies i rellotges al pis i finalment van aconseguir els codis de les targetes. Amb aquesta informació van fer transferències bancàries i retirades d’efectiu des de caixers bancaris. En total van sostreure diners i objectes per valor de 12.000 euros.

En el decurs de l’assalt l’home també va patir una agressió sexual per part d’un d’ells.

Quan van marxar del pis li van tornar amenaçar perquè no denunciés els fets. Al cap d’uns dies, va rebre diverses trucades on l’amenaçaven de difondre un vídeo de contingut sexual que haurien gravat la mateixa nit del robatori si no pagava 30.000 euros.

Els investigadors, amb els indicis recollits al pis i amb l’estudi dels moviments bancaris, van determinar la identitat d’un dels assaltants i a partir d’aquí van localitzar el seu lloc de residència, a Piera. Posteriorment van anar identificant la resta de persones implicades.

Finalment, el 26 de febrer els mossos van entrar al domicili del primer identificat, on van localitzar i detenir dos homes i una dona com a autors dels fets denunciats. A l’interior hi van trobar part dels objectes i joies sostretes i 6.200 euros. Els arrestats tenen set antecedents policials. Van passar a disposició judicial el 28 de febrer.

Imatge de Mossos d’Esquadra
Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta