Declaració de la Renda: consells bàsics i novetats principals

La declaració de la renda a Espanya és un tràmit anual en el qual els contribuents han d'informar l'Agència Tributària sobre els seus ingressos i deduccions

17 d'abril de 2020

Amb l’arribada del mes d’abril tenim aquí la declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques de 2023 (IRPF 2023), que podrà presentar-se fins a l’1 de juliol. L’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) disposa de diferents serveis per a assistir als contribuents en el compliment d’aquesta obligació.

La declaració de la renda a Espanya és un tràmit anual en el qual els contribuents han d’informar l’Agència Tributària sobre els seus ingressos i deduccions per a calcular l’impost sobre la renda que els correspon pagar.

A continuació t’expliquem la informació bàsica i alguns consells imprescindibles per a superar amb èxit aquest tràmit.

Consells per a la Declaració de la Renda

Reuneix tota la documentació necessària. Abans de començar amb la declaració, assegura’t de tenir a mà tots els documents rellevants, com les teves declaracions d’ingressos, rebuts de deduccions, certificats de retencions, etc.

Utilitza eines d’ajuda. L’Agència Tributària sol oferir eines i programes informàtics per a facilitar la realització de la declaració de la renda, com el programa PARE o el sistema Renda Web. Aquestes eines solen guiar al contribuent pas a pas durant el procés.

Consulta a un professional. Si tens dubtes sobre com completar la teva declaració de la renda o sobre la teva situació fiscal particular, és recomanable consultar amb un assessor fiscal o un gestor especialitzat. A BSE ESTUDI LEGAL t’assesoraran en tot el que necessitis. L’empresa igualadina gestiona i assessora empreses i autònoms en aspectes comptables, fiscals, laborals i mercantils, així com a particulars en qüestions de compravenda, gestió del patrimoni, planificació hereditària entre d’altres.

Revisa acuradament abans d’enviar. Una vegada completada la declaració, revisa minuciosament totes les dades abans d’enviar-la per a evitar errors que puguin resultar en sancions o pagaments incorrectes.

Renda 2023

Les dates per a confeccionar la declaració de Renda i Patrimoni 2023 estan disponibles en el calendari de l’AEAT i són les següents:

3 d’abril fins a l’1 de juliol de 2024: presentació per Internet de les declaracions de Renda i Patrimoni 2023.

7 de maig fins a l’1 de juliol de 2024: l’Agència Tributària podrà confeccionar-li la seva declaració de Renda 2023 per telèfon (sol·licitud de cita des del 29 d’abril fins al 28 de juny).

3 de juny fins a l’1 de juliol de 2024: l’Agència Tributària podrà confeccionar-li la seva declaració de Renda 2023 presencialment en les seves oficines (sol·licitud de cita des del 29 de maig fins al 28 de juny).

Estic obligat/da a fer la Declaració de la Renda?

Enguany, es modifica l’apartat 3 de l’article 96 de la LIRPF per l’apartat Dos de l’article 59 de la LPGE per a 2023, de manera que “El límit excloent de l’obligació de declarar en el cas de percebre els rendiments del treball previstos en l’article 96.3 de la LIRPF (els que procedeixin de més un pagador amb les excepcions assenyalades en aquest article; pensions compensatòries del cònjuge o anualitats per aliments no exemptes; en els casos en què el pagador no estigui obligat a retenir o quan siguin rendiments subjectes a tipus fix de retenció) s’eleva a 15.000 euros (amb anterioritat el límit era de 14.000 euros).”

Si encara tens dubtes sobre com fer la Declaració de la Renda, Bernat Sánchez, economista i gestor administratiu, i soci i cofundador de BSE ESTUDI LEGAL, ens ho explica de manera molt senzilla al següent vídeo:

VEURE VÍDEO @veuanoia

 

 

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb les últimes pluges, caldria afluixar les restriccions per sequera?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta