CCOO crida a preservar l’ocupació davant l’allau d’ERTOs a l’Anoia

182
ACN – Mitja dotzena d’empreses significatives de l’Anoia han presentat Expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTOs). A l’anunci de Funosa, a Òdena, CCOO ha donat a conèixer els casos de Novares Iberica, amb 300 treballadors; SMRC REYDEL, amb 150; Indústries Valls, 200; Gràfiques Argent; Equip Ceràmic; i Anoia Motor. A més, el sindicat alerta que l’afectació és també molt gran a la petita i mitjana empresa; amb menys presència de representació legal dels treballadors, tot i que sel’s hi estan adreçant a demanar assessorament i tutela a petita i mitjana empresa.

CCOO fa una crida a les empreses a implementar mesures alternatives, com el teletreball i la flexibilitat interna, per evitar els ERTOs. També demanen a les persones treballadores d’empreses de sectors del lleure educatiu i sociocultural, neteja o seguretat privada que mantenen contractes de servei amb les administracions públiques que estiguin alerta perquè no es produeixin situacions d’irregularitats.

Pel que fa als empleats dels municipis confinats, des del sindicat exigeixen al Govern espanyol “criteris clar i seguretat jurídica” i als Departaments de la Generalitat de Treball i Salut una “coordinació efectiva per tal que les persones treballadores de la Conca d’Òdena no surtin perjudicades i tinguin una resposta positiva davant aquesta excepcional situació”.