Avui comencen les festes de l’Antic Gremi de Traginers
A

12 de gener de 2018

Passades les festes nadalenques, a Igualada, encetem de nou una nova celebració: el 196è aniversari de les Festes Patronals de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, en honor a Sant Antoni Abat.

Glòria Poch i Bosch, portadora de la bandera petita, i Rosa Maria Poch i Bosch,portadora de la bandera gran.

Les festes gremials tindran el seu tret de sortida avui divendres 12 de gener a les 12 del migdia, amb el repic de campanes i dispar de morterets per anunciar a la ciutat el seu inici.

A les 8 del vespre del mateix dia, a l’Espai Igualadiníssim situat dins l’entrada de l’Ajuntament, es durà a terme la presentació d’imatges dedicades a la festa dels Tres Tombs; i seguidament, al Saló de Plens de l’Ajuntament, tindrà lloc la proclamació dels nous banderers i pubilles. Enguany les bandereres seran Glòria Poch i Bosch (portadora de la bandera petita), i Rosa Maria Poch i Bosch (portadora de la bandera gran). Pel que fa a la pubilla, aquest honor correspondrà a Alexandra Bernaus i Guillén, acompanyada de les seves dames d’honor Ainoa Agüera i Fernández i Paula Berrocal i Riba.

Pubilla: Alexandra Bernaus i Guillén.

Dames d’honor:

L’acte acadèmic que acompanyarà la proclamació anirà a càrrec de Maria Senserrich i Guitart.

El dia de Sant Antoni Abat, dimecres 17 de gener, l’anada al solemne Ofici partirà a les 10 del matí del carrer Joan Llimona, 19, domicili de la portadora de la bandera gran. Seguidament, s’anirà a buscar la bandera petita, situada al carrer Òdena, 26-28. El seguici anirà acompanyat també de la pubilla i les dames d’honor, així com també dels trabucaires igualadins “Els Voladors”, i de la Banda de Música d’Igualada, la qual interpretarà la solemne melodia de la Patera, per tal que els banderers facin onejar la bandera des del balcó.

A les 11 del matí s’iniciarà el solemne Ofici en honor a Sant Antoni Abat, concelebrat per Mossèn Francesc Xavier Bisbal, rector “in solidum” i moderador de la cura pastoral de les parròquies de Santa Maria i la Sagrada Família; per Mossèn Eduard Flores, rector “in solidum” de les mateixes; i per Mossèn Josep Massana, rector de la parròquia de la Soledat, amb la típica benedicció dels panets. Assistirà també a l’Ofici, el pare Jesús de Barcelona, caputxí.

La Schola Cantòrum d’Igualada acompanyarà l’Ofici amb els seus cants i al finalitzar interpretarà els goigs de Sant Antoni.

En sortir de la basílica la colla del Ball de Bastons d’Igualada farà ofrena amb alguns dels seus balls i s’afegirà a la comitiva per tal d’acompanyar les banderes als seus domicilis.
Un dels propers actes a celebrar, probablement el més conegut i esperat per a tothom, és el dels Tres Tombs, que enguany es duran a terme diumenge 21 de gener, i dels quals properament s’oferirà més informació.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta