6.6 C
Igualada
Dilluns, gener 25, 2021

Armand Monleón arrenca el Dakar en 28a posició; Àlex Haro a l’11a en cotxes

Aquest dilluns es va disputar la primera etapa del Dakar 2019 de tan sols 84 quilòmetres d’especial i 247 quilòmetres d’enllaç, amb sortida des de Lima i arribada a Pisco.

L’igualadí Armand Monleón ja comentava diumenge que la seva estratègia és anar etapa a etapa, competint al màxim nivell possible cada dia, i sabent que serà un ral·li amb més sorra i dunes que mai i amb nou estil de roadbooks.

La sortida, en sentit invers a l’ordre de dorsal, va fer que el pilot anoienc arrenqués a l’últim grup de vint pilots, entre els més forts, a priori, d’aquesta nova edició del ral·li més dur del món.

Després de completar l’especial i els quilòmetres d’enllaç, Monleón creuava la línia de meta en 28è lloc amb un temps d’1 hora 08 minuts i 52 segons i a poc més d’11 minuts del primer classificat.

Així explicava Armand Monleón com va viure l’arribada al final de la primera etapa: “Ha estat una primera etapa molt completa, un pas de riu amb moltes pedres soltes, una zona de dunes ràpides i una zona de dunes més trencades. És a dir, que en poc més de 80 quilòmetres ens hem trobat amb tota mena de terrenys”.

“Ha anat bé, estic content perquè he pogut anar sumant bones sensacions. Aquest any no he pogut rodar molt amb la moto en desert i per això és important anar agafant ritme en aquestes primeres etapes, sense pressa però sense pausa”, afegia Monleón.

I acabava valorant com s’havia sentit sobre de la seva KTM: “La moto ha anat genial, tot l’equip està al 100% i com dic és important durant aquests primers dies no cometre cap error greu i anar agafant confiança”.

Àlex Haro i Nani Roma comencen en 11a posició

Per la seva banda, en cotxes, el copilot de Nani Roma, l’odenenc Àlex Haro, va acabar la primera etapa del ralli en 11a posició. Roma i Haro van arribar a 4 minuts i 45 segons del primer líder de la prova, Nasser Al-Attiyah.

Aquest dimarts es disputa la segona etapa de la prova, entre Pisco i San Juan de Marcona i que contarà amb 342 km cronometrats.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’ACA acaba la neteja de la llera del Torrent Cal Valls Sant Miquel d’Òdena

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha acabat aquest mes de desembre de 2020 el Programa de manteniment i conservació de lleres a Òdena corresponents...

Un estudi diagnostica la prostitució a l’Anoia i la Catalunya Central

L’exercici de la prostitució i el seu abordatge ha estat una qüestió de constants debats polítics, socials i acadèmics en els últims anys. Amb...

Igualada Mentoring posa en contacte a 40 mentors i autònoms

El programa de suport per a micropimes i autònoms, impulsat conjuntament per l’Ajuntament i la Unió Empresarial de l’Anoia, l’Igualada Mentoring, ja està en...

Superar obstacles

Quina primeria d’any! En el camp d’allò més concret i local l’aferrament de la pandèmia continua condicionant del tot la nostra vida, amb les...

L’Orquestra Terres de Marca: tot una incansable i exitosa trajectòria des del 2010

La meva personal i especial vinculació amb el municipi de Castelldefels m’ha permès, recentment, de poder participar d’una forma directa i -com no- entusiasta...
Compartir