Amb cap cot

63

Amb cap cot ens llevem alguns aquests dies. Amb cap cot sortim al carrer anem a la feina. Amb cap cot ens veiem la cara amb la gent amb qui compartim el nostre dia a dia. Amb cap cot perquè el terror ja té noms i cognoms. Un terror que vol trencar la convivència, la pau i l’harmonia en que vivim. Un terror sense valors ignorant, dolent i criminal.

Amb cap cot per vergonya, ràbia, dolor i impotència. Per tenir les mateixes arrels que els criminals i resar al mateix déu. Malauradament tots els criminals es fan anomenar musulmans (no ho són) però no tots els musulmans són criminals. Ens dol molt més els que volem viure en pau i harmonia aquest fets. El mal no té religió ni nacionalitat i tampoc distingeix entre religions i nacionalitats a l’hora de matar. Tots els que pensem diferent, tots els que creiem en la llibertat, la democràcia, la unió tots els que volem viure cohesionats som objectiu. Per això hem d’actuar plegats per a fer força i frenar els criminals, els radicals, xenòfobs i els islamofobs que promouen les segregacions. Hem de treballar plegats per saber què va fallar per a que uns joves d’entre 17 i 25 anys es van deixar menjar el cap per organitzacions criminals. Hem de seure Estats, polítics, societat civil per a estudiar quines mancances omplen les organitzacions captant aquestes persones. Quin grau de vulnerabilitat fa que uns joves matin innocents i es fan matar. Hem de veure què podem fer plegats per a combatre els eixos del mal i no deixar que ens trenquin les vides.

Per acabar dir que no estan matant en el nostre nom, no ens representen, no estan matant en nom de cap religió perquè no en pertanyen a cap ni una. Maten només impulsats per les seves ideologies sanguínies.

Naïma el Orfa el Kodsi és una catalana d’origen marroquí veïna de Capellades, presidenta de l’associació “Arrels i Branques per a la cooperació al desenvolupament”.