25.2 C
Igualada
Dimarts, juny 22, 2021

Acusen l’exregidor igualadí de PxC Robert Hernando d’intent d’homicidi

L’expresident i fundador del partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha acusat a tres exdirigents de la formació d’ordir un pla perquè es emborratxés i patís un accident de trànsit, durant el judici celebrat avui a l’Audiència de Barcelona en què la Fiscalia ha demanat l’absolució de tots els acusats, un d’ells l’exregidor de l’Ajuntament d’Igualada i exSecretari General de PxC Robert Hernando.

En la seva declaració davant del tribunal, Anglada ha recordat que el 2014 el consell executiu de PxC, del qual formaven part els tres acusats, va acordar destituir com a president del partit.

La idea dels imputats, segons l’acusació particular, era que Anglada destrossés el seu cotxe i tingués problemes amb la justícia per haver patit un accident conduint borratxo, amb el que així se li tancarien les portes a poder presentar-se a les eleccions municipals de maig de 2015 amb una candidatura que pogués fer ombra a PxC.

El ministeri fiscal ha demanat l’absolució de tots els acusats mentre que l’acusació particular ha sol·licitat una pena de nou anys per als exdirigents de PxC Joan Carles Fuentes i Robert Hernando per una temptativa d’homicidi, lesions, danys i atemptant contra l’autoritat, i per Ignacio Mulleras ha sol·licitat una pena de dos anys per un delicte de conspiració.

[publicitat]

El testimoni clau del judici ha estat Francesc Bueno, exmembre de PxC i advocat que havia representat a Anglada, que ha declarat que els tres acusats van intentar entabanar per participar en el seu pla d’intentar desprestigiar Anglada i que, davant les insinuacions de contractar un conductor d’un camió perquè provoqués un accident de cotxe, va decidir gravar les converses que va mantenir amb Fuentes i Mulleras.

Els acusats han afirmat tot el contrari i han sostingut que en realitat va ser Bueno qui es va posar en contacte amb ells per organitzar un dinar amb Anglada, fer-li beure i que en sortir li estigués esperant un control policial per practicar-li un test d’alcoholèmia, sense esmentar l’accident.

També han acusat l’expresident de PxC de crear aquesta suposada trama per venjar-se d’ells per haver votat a favor de la seva destitució.

La prova sobre la qual Anglada sosté la seva acusació és l’enregistrament de les converses que Bé el va deixar sentir i en la qual, en alguns moments, sembla que els tres exdirigents accedeixin a participar en el pla de l’accident.

Aquests enregistraments han estat analitzades per la policia i s’ha determinat que són reals però que han estat editades.

Els advocats dels acusats han explicat que les converses han estat tallades perquè siguin favorables a Anglada, ja que no s’escolten les parts en les que els seus clients es mostren sorpresos i declinen involucrar.

En les seves conclusions definitives, la fiscal ha sostingut que els acusats no han comès cap delicte ja que no s’ha demostrat l’existència de cap camió, ni que s’hagués contractat un conductor i que, en cas que el pla fos que Anglada conduís borratxo i que avisessin la policia perquè li fes un control d’alcoholèmia, tampoc seria un delicte.

Per tot això, la fiscal ha afirmat que més davant que un fet delictiu es troben davant de les “clavegueres de la política”, ja que sembla que la motivació d’Anglada per iniciar aquest procés ha estat treure un “benefici polític”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Enquesta: creus que l’Anoia s’està convertint en una comarca dormitori?

Actualment, el nombre d’afiliats a la Seguretat Social que viuen a l’Anoia és de 49.594, però que a més hi treballen, és de 33.740,...

Vilanova recorda que donar menjar als ànecs del Parc Fluvial pot suposar una multa

L’àrea de Medi Ambient ha instal·lat tres cartells informatius al Parc Fluvial que recorda que donar menjar als ànecs i altres aus, està prohibit....

Carme inaugura la remodelació de la piscina

Aquest passat cap de setmana, els veïns i veïnes de Carme van poder veure el resultat de les obres de remodelació del vas gran...

David Oliva és escollit primer secretari de la Joventut Socialista de l’Anoia

La Joventut Socialista de l’Anoia ha celebrat, aquest diumenge 20 de juny, el 5è Congrés de Federació amb prop d’un centenar de persones al...

Òdena vol posar fre als “botellons” al Pla de les Gavarreres

L'Ajuntament d'Òdena ha començat a treballar juntament amb l'Associació dels Plans, la Policia Local i Mossos d'Esquadra noves mesures per aturar el 'botellón' i...
Compartir