40 anys d’excavacions a l’Abric Romaní
4

26 de juliol de 2022

Aquest mes d’agost es farà una nova campanya d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades, que enguany arriba ja a l’edició número 40.

Aquestes 4 dècades d’excavacions continuades han permès descobrir una gran quantitat de restes que han convertit l’Abric Romaní en un dels jaciments de referència per estudiar la vida dels neandertals.

Coincidint amb aquest treballs d’excavació, durant el mes d’agost es començarà a celebrar l’aniversari amb diferents propostes com xerrades, un concert vermut per la Festa Major i una exposició que recollirà tots aquests anys d’activitat i que ja s’aniran anunciant.

L’excavació 2022 es farà del 8 al 26 d’agost, i del 9 al 25 d’agost es podrà visitar el jaciment en procés d’excavació amb visites guiades a les 11 i a les 12 (3€/p) i visita lliure a la tarda de 5 a 7 (gratuït). Els dies 13 i 20 d’agost estarà tancat i el dia 16 a la tarda es farà un taller d’eines prehistòriques.

Aquest any una vintena d’arqueòlegs de diferents països continuaran excavant el nivell R, amb més de 60.000 anys d’antiguitat, on s’hi està trobant nombroses restes de fogars, restes de fauna i eines lítiques.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?