Igualada s’omplirà de bona música amb la quarta edició de l’Estival de Jazz
I

31 de maig de 2016

estival jazzEl proper 9 de juny els nord-americans R.J. Miller i Tom Warburton donaran el tret de sortida a la quarta edició de l’Estival de Jazz, una edició que s’allargarà fins el 2 de juliol i que oferirà més de 10 propostes gratuïtes, la majoria a l’aire lliure, en diferents espais de la ciutat d’Igualada.

 

Seguint les motivacions de la passada edició, l’Estival de Jazz d’enguany mantindrà l’objectiu d’acostar el jazz a tot tipus de públic i en diversos formats, amb la programació de concerts de músics emergents de l’escena catalana com la sorprenent proposta de La Cris o el prometedor Pol Omedes Quartet, que compartiran cartell amb d’altres formacions consolidades com són els talentosos Marco Mezquida i Fèlix Rossy o Mathilde Toussaint Quartet, i amb propostes innovadores dins el món del jazz encapçalades per Xavier Grau i el trio format per Dani Comas, Joan López i Rubén Bes de Musicop.

Durant l’acte de presentació del festival, que va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps acompanyant Roger Tarragó, de l’entitat Tocats de Jazz, organitzadora del festival, es va fer esment de la importància que va adquirint aquest festival en el panorama jazzístic català.

Roger Tarragó va explicar que un dels objectius principals de l’organització és poder acostar el jazz a tots tipus de públic, fer-lo accessible a tothom i per això “el festival està obert a tot tipus de propostes pensades per cobrir tots els àmbits del jazz. A més els concerts són accessibles a tothom, es fan en espais oberts, a més de ser gratuïts, menys el Carta Blanca, que es farà al Teatre de l’Aurora perquè s’ha d’enregistrar el disc en directe”.

 
L’Estival de Jazz dóna Carta Blanca a l’organista Txema Riera

Pels aficionats que cerquen nous estímuls musicals, l’Estival de Jazz destaca per oferir una producció pròpia gràcies a “La Carta Blanca a…” proposada a un músic en cada edició. El festival dóna literalment carta blanca a un músic consolidat, però que manca de projecte propi, perquè presenti en el marc de l’Estival de Jazz el projecte jazzístic que ell vulgui. Del resultat, l’Estival de Jazz, amb la col·laboració de la discogràfica Underpool Music, n’editarà un disc. Pandora del bateria Ramon Prats, premiat per l’AMJM, Epokhé del guitarrista Dani Comas i Kraken del pianista Toni Vaquer són les produccions pròpies del festival de les tres edicions anteriors.

Enguany el repte és per a l’organista Txema Riera que el proper dissabte 18 de juny presentarà al Teatre de l’Aurora el seu projecte més personal acompanyat de Dani Pérez a la guitarra i Roger Gutiérrez a la bateria.

 
L’Estival de Jazz explora nous llenguatges

Amb la voluntat d’explorar nous llenguatges del jazz, l’edició d’enguany presenta dues propostes ben originals que no deixaran ningú indiferent. El proper dissabte 11 de juny el jazz es troba amb l’esport a la cèntrica plaça de Cal Font d’Igualada de la mà de Musicop, que presentarà Pedal Groove, una innovadora proposta de jazz pensada per acompanyar una classe d’spinning. I el vespre del dijous 16 de juny el jazz es troba amb el ioga amb una sessió acompanyada pel guitarrista Xavier Grau i la seva música vibracional, especialment dissenyada per a la sessió.

 
Clausura gastronòmica

Per segon any consecutiu, l’Estival de Jazz s’acomiadarà en el marc del Festival Gastronòmic Vadefoodies amb una proposta més festiva. El swing de Singbirds Trio serà el protagonista del divendres i els festius Dixieland Preachers animaran el vespre del dissabte. Els populars The Rigodonians tornaran a tancar el festival, amb una sessió de DJ’s amb el millor funk, soul i rythm & blues.

 
El cartell

cartell jazzCada edició l’Estival de Jazz compta amb la col·laboració d’un artista local per a la creació del cartell, enguany encarregada a l’artista plàstic Xavier Gabriel Puiggròs.
El festival L’Estival de Jazz arriba a la quarta edició consolidant-se com un dels festivals de jazz imprescindibles de Catalunya per l’impuls que dóna a les noves fornades del jazz català, amb la celebrada Carta Blanca, i pel seu caràcter arriscat i innovador, amb propostes que exploren nous llenguatges i altres disciplines des del jazz. En aquests quatre anys, el festival ha crescut excepcionalment pel que fa al nombre de propostes i a la durada del festival i ha comptat amb la complicitat del sector, que any rere any espera la producció pròpia de l’Estival de Jazz que des del seu inici ha estat premiada o finalista dels premis anuals de l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya.

L’Estival de Jazz d’Igualada està organitzat per l’Associació Tocats de Jazz i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i el patrocini de diferents empreses de la localitat.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?