L’oficina de captació d’inversions a la Conca confia en la construcció del Polígon de Can Morera

162

Dimecres 28 de novembre va tenir lloc la Comissió de Seguiment de l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD). La reunió, que se celebra tres cops l’any i és itinerant al territori, aquest cop es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt.
Durant la comissió es va fer un balanç de les peticions d’inversió que ha rebut el territori, es van exposar les diferents fires i missions empresarials que s’han dut a terme durant aquests tres mesos des de l’última reunió i es van presentar les línies estratègiques de l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena.

Presència internacional a través de fires i missions empresarials
Durant aquest últim trimestre, l’Oficina de Captació d’Inversions ha assistit a diverses fires i missions empresarials de caire multisectorial. A nivell automobilístic i tecnològic, s’ha visitat fires relacionades amb la mobilitat i el vehicle connectat, com són l’ITS World Congress de Copenhaguen o l’Emove. Pel que fa al sector immobiliari, es va representar al territori al congrés MIPIM i a l’EXPO REAL de Munich.
Les línies d’acció futures preveuen continuar participant en fires i missions empresarials, però focalitzant-se en aquelles relacionades amb inversió internacional, com són el congrés MIPIM o l’EXPO REAL.

Línies estratègiques de futur: facilitar la inversió al territori i captar agents
Les línies estratègiques d’actuació de l’entitat se centren en continuar treballant per signar convenis de col·laboració amb clústers, entitats i associacions del territori, però també a nivell nacional i internacional, per a potenciar la inversió a la comarca. Ja és un fet el conveni de col·laboració amb la Unió Empresarial de l’Anoia, i properament es signaran, a nivell local, convenis amb el Grup Carles i TICAnoia, i amb CBRE Group, a nivell internacional.

Com a agent actiu, l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la MICOD treballa per desenvolupar un polígon de grans dimensions al territori, per tal de poder acollir grans empreses (el Polígon de Can Morera), així com també dues àrees industrials que es troben, d’una banda, entre els municipis d’Igualada i Jorba i, de l’altra, al costat de l’Aeròdrom d’Òdena.

En aquest sentit, s’està treballant en el Pla Director Urbanístic (PDU) del sector d’activitats econòmiques de la Conca d’Òdena juntament amb la Generalitat de Catalunya per a què aquests 3 sectors industrials esdevinguin operatius i puguin acollir noves inversions i empreses. L’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, com a agent actiu del territori, ha contractat a un tècnic assessor que fa de pont entre la Mancomunitat i la Generalitat per tal que l’assessori en la redacció del projecte.

Territori al capdavant del vehicle connectat
Una altra de les línies estratègiques de l’entitat és ser un agent actiu en la transformació del territori en l’àmbit del vehicle connectat i autònom. Per una banda, a partir del Circuit Castellolí-Barcelona, amb connexió 5G i preparat per a ser zona de proves del vehicle connectat i autònom, i per l’altra fer-ho extensiu a tota la Conca d’Òdena. L’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials vol convertir la Conca d’Òdena en un camp de proves del vehicle connectat, i impulsar i sensibilitzar tot el territori sobre el vehicle del futur, i incorporar-lo als diferents municipis, com per exemple a través del transport públic.