27.1 C
Igualada
Dilluns, 2 octubre 2023

Un article de

Energies i benestar: Bruce Springsteen: de New Jersey al rock a través de la figura de Crist i el pare
E

“En compondre el meu últim disc vaig escriure bastant sobre el tema dels pares i els fills i la meva ment va divagar fins a Jesús i vaig pensar en ell com a fill d’algú, i en la destinació que … que tots estem atrapats pel destí dels nostres propis fills. (…) Quan tens fills et dones compte …. un sentiment a l’estómac et diu que no es pot fer res per mantenir fora de perill, que el seu destí serà el teu destí.

B. Springsteen

La carta astral de Bruce Springsteen és molt interessant. Springsteen té un signe solar Balança, tot i que molt a prop de Virgo ja que va néixer un 23 de setembre de 1949 a New Jersey a les 22:50 (segons dades publicades). Com saben la majoria d’iniciats en l’astrologia el signe blanca té una sèrie de característiques associades:

  • La recerca constant de l’equilibri des del desequilibri.
  • La indecisió respecte les pròpies eleccions.
  • La diplomàcia, el talent natural per l’art i les qüestions estètiques i la mediació.

Bruce presenta també un ascendent Bessons, signe aire com Balança. Això ens porta cap a l’escriptura i la comunicació. La lletra és important per Bessons, un signe que els antics egipcis associaven als escribes ja que el mes de finals de maig i juny es feien els grans recomptes de la collita abans de les inundacions de juny (que coincidien amb l’ascensió de Sirius al cel per l’horitzó amb l’arribada de la constel·lació de Cranc i el Solstici d’estiu).

De la carta natal de Bruce Springsteen cal destacar el Saturn (un mestre tant pels que creuen com els que no en l’astrologia) a la casa 4, que és la casa de la família. Saturn a casa 4 és molt negatiu ja que la figura paterna o d’autoritat queda tenyida de trets melancòlics i freds. Bruce va tenir un pare que l’estimava , però no el suportava i veia el seu fill únic com a rival en una llar marcada per la incomprensió. Qualsevol pot llegir quelcom sobre Saturn i la casa 4 i veurà com encaixa perfectament amb el què explica Springsteen sobre el seu ambient familiar. L’astrologia és comprovable i no està basada en suggestions només, tot i que no pugui ser considerada científica. Només cal tenir valor per acceptar que potser les civilitzacions antigues que van durar milers d’anys no eren tan estúpides com pensem.  El de New Jersey ha reconegut moltes vegades que ha hagut de sotmetre’s a tractaments psiquiàtrics per controlar la depressió que des de fa anys que l’afecta. La depressió, que els antics anomenaven melancolia i associaven al planeta Saturn, és avui un trastorn clínic àmpliament diagnosticat. La ciència oblida sovint que l’únic que ha fet en moltes coses és canviar la nomenclatura per apropiar-se d’un saber i un poder que de ben antic era controlat per altres grups o tècnics de coneixements (astròlegs, sacerdots, gurus, etc.). Al cap i a la fi tot eren mètodes per pal·liar el neguit de l’existència humana i la recerca de patrons per preveure i projectar la conducta.

La seva lluna en conjunció a Mercuri és ideal per a la comunicació i fa poetes, oradors i escriptors nats. També es troben al signe de Balança però a al casa 5 que és la de la creativitat i dels fills. Però a més a més està en contacte amb Neptú, un planeta molt associat a la compassiu universal, els paradisos artificials i la música.

La cançó The River o Jesus was an only son podria ser un exemple d’aquesta gran capacitat de connectar amb elements relacionats amb la compassió i la família, l’amor i les relacions humanes, les seves satisfaccions i insatisfaccions. I també amb les crisis espirituals com la de Jesús a Getsemaní, on creu que tothom l’ha abandonat i dubta del pare en una crisi en la qual ningú pot ajudar-nos, ni la mare ni el pare, ni la persona estimada, ningú més que nosaltres mateixos. Assagioli deia que aquesta era una d’aquelles nits fosques de l’ànima. Jesús es troba patint per amor, l’amor de Maria pel seu fill al qual no pot protegir, al qual no pot apartar del seu destí, que també és el seu. I al final el fill consola a la mare, l’adult rep una lliçó del nen, cosa que està present en tota l’experiència cristiana. En paraules de Bruce sobre la cançó Jesus was an only son (Jesús era fill únic): “La meva idea va ser la d’intentar veure Jesús com un fill … el nen de qualsevol de nosaltres. Perquè crec que qualsevol idea de divinitat que defensem resideix en el centre de la nostra humanitat. I quan deixem de banda la nostra compassió, deixem enrere qualsevol petita reivindicació que puguem fer respecte al diví”.

Bernat Roca

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🚲 #IGUALADA El projecte del nou carril bici, presentat a Madrid en un ple de la Federació Espanyola de Municipis 👉https://ow.ly/sn1c50PR0Vu

✍️ "@marccastells ha explicat els projectes d’entorn i vida saludable que ha implementat a Igualada"

🏞️ #AnoiaTurisme aposta per una estratègia comuna de treball del sector 👉https://ow.ly/H2oJ50PR0Gs

#turisme #comarca