Lan Party, cita central de FiraBIT per als afeccionats als videojocs i les TIC, a Igualada

100

firabit.jpg

Els dies 3, 4 i 5 de juliol se celebra la FiraBIT 2015 a Igualada, mostra professional, social i lúdica vinculada al món de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC). En aquesta edició es vol donar suport a un espai de reflexió i de propostes sobre els aspectes relacionats amb la incorporació i les últimes tendències en l’ús de les TIC a les empreses i al territori. Les activitats previstes es desenvolupen a Cal Carner, Cal Font i el Teatre de l’Aurora. Un dels actes centrals del FiraBIT serà la Lan Party on els afeccionats als jocs per ordinador s’aplegaran durant tres dies ininterrompudament per jugar al recinte de Cal Carner.
L’any passat la trobada que organitza TIC Anoia va reunir unes 50 persones i aquesta segona edició ja estan vora els 90 inscrits, segons ens explicava el vilanoví Marc Bernáldez, director de FiraBIT i responsable de la botiga d’informàtica APP de Vilanova del Camí. Es faran tornejos virtuals de videojocs amb competicions de customització d’ordinadors i de hacking.
A FiraBIT participen sobretot persones que són afeccionades des de fa temps, però els organitzadors han anat veient que “aquest darrer any, força gent s’està iniciant en temes TIC i joc i s’han inscrit en aquesta segona edició”. No hi ha un límit d’edat i la cita aplega des de joves de 16 i 17 fins a altres de 40.
Per participar cal portar l’ordinador, tableta o mòbil de casa. La inscripció pels tres dies és de 25 euros i inclou l’estada i la connexió, que també permet descàrrega de continguts perquè la velocitat oscil·larà entre els 300 megues i 1 giga byte simètric.
L’esdeveniment l’organitza l’associació TICAnoia amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, i en aquesta ocasió comptarà amb la col·laboració de la Penedesfera, comunitat de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès que tenen relació amb l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. Recentment ha superat els 1.200 membres i és secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP). Aquest cap de setmana coincideix també que celebren les 8es Jornades de la Penedesfera.
Entre d’altres activitats hi hauran xerrades sobre gamificació, gestió de les xarxes socials, fabricació i moneda digital. També tallers per als més petits de plastilina elèctrica (electric dough), on els nens i joves podran realitzar circuits elèctrics tridimensionals i entendre els fonaments de la física elèctrica, l’«Il·lumina Igualada», de construcció de cases amb il·luminació LED o mostres de productes fets amb arduino (una placa de hardware o microcontrolador). Entre la resta d’activitats previstes també hi haurà un concurs d’Instagram, en fotografia i vídeocurt, que es pot realitzar per tota la ciutat d’Igualada.
Es pot consultar el programa complet i més informació al web de l’esdeveniment www.firabit.cat