El Teatre de l’Aurora obre la nova temporada amb un èxit internacional amb "L'alè de la vida"

36

ale.jpg

Un duel entre Mercè Arànega i Anna Güell, dues actrius consagrades tant pels seus papers al teatre com a la televisió, enfronta amb humor, ironia i tendresa dues maneres diferents de veure la vida a L’alè de la vida, del prestigiós dramaturg britànic David Hare, que es podrà veure aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora. Una obra de gran èxit internacional, portada a Catalunya de la mà de la directora Magda Puyo, i amb la qual la sala independent igualadina obre la nova Programació Setembre-Desembre 2015.
Amb unes brillants interpretacions, Mercè Arànega i Anna Güell, porten a escena la trobada entre dues dones madures, amb mentalitats i maneres d’entendre la vida contraposades, però que comparteixen un mateix destí: ser abandonades pel mateix home. Els espectadors assisteixen a la trobada entre Madeleine (Mercè Arànega) i l’esposa del seu amant, la Frances (Anna Güell). En el transcurs d’un dia i una nit, les dues dones conversen sobre les seves vides i sobre la seva relació amb l’home amb qui han compartit vint-i-cinc anys de els seves vides i que les ha abandonat per una joveneta de vint anys. Tal i com expliquen les actrius Mercè Arànega i Anna Güell “la trobada és una excusa per posar damunt la taula, amb humor i tendresa, molts temes i preguntes sobre les relacions, sobre la vida, sobre l’art, sobre l’existència… és una obra plena d’interrogants, de qüestions. És una comèdia fantàstica”.
La trobada, la conversa entre les dues dones és “un subtil combat de ganivets”, com defineix la directora Magda Puyo que, a la vegada, ens mostra dues maneres contraposades de veure el món i afrontar la vida: la Frances, l’esposa enganyada, és una mare de família entregada, que ha viscut una vida molt convencional; d’altra banda, la Madeleine és una dona lluitadora liberal i progressista, filla de la revolució sexual dels seixanta i que representa la dona lliure i independent.
A través de l’humor, la ironia i el sarcasme – però també amb tendresa- l’autor crea un relat àcid i corrosiu, però a la vegada commovedor, que va més enllà de la relació amorosa a tres bandes: les dues dones són antagòniques però solidàries. L’abandonament i la cerca de felicitat són els vincles que les uneixen. Són dues dones madures, amb un passat, però amb perspectives de futur. Es troben en un moment a la vida en què han de superar coses, tornar a
començar, tornar a respirar, amb un nou “alè de vida”. “És una comèdia fantàstica, molt fina. Hi ha ironia, sarcasme. És alta comèdia anglesa”, expliquen les actrius Mercè Arànega i Anna Güell.
L’alè de la vida està basada en la novel·la homònima del reconegut dramaturg anglès David Hare, autor de Celobert, que ell mateix va adaptar per al teatre, o del guió de la pel·lícula El lector, que ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen dues nominacions als Oscar i tres Globus d’Or. The Breath of Life (L’alè de la vida) es va estrenar al West End de London el 2002 i des de llavors s’ha representat amb gran èxit arreu del món. Ara arriba a Igualada de la mà de la companyia Q-Ars Teatre, creada també el 2002 per les actrius Anna Güell i Mercè Anglès, que morí l’agost de l’any passat.

Horari i venda d’entrades
Les representacions de L’alè de la vida tindran lloc divendres 25 i dissabte 26 a les 21 h. i diumenge 27 de setembre a les 19h. Com és habitual, després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades 15€ i 12€ (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075 exclusivament els dijous de 19 a 20 h. Més informació a www.teatreaurora.cat.