El Monbus Igualada deixa escapar un partit que tenia a tocar i acaba perdent a la pròrroga

16 de maig de 2019

Duel d’estils en el primer partit de l’última fase d’ascens a Leb Plata. Per una banda el Monbus Igualada, un equip a qui agrada jugar ràpid i amb un joc vistós, i per l’altra el CAM Enrique Soler de Melilla, un equip que li agrada poc córrer i que basa el seu joc en el domini de la pintura.

El primer quart ha estat marcat per la facilitat amb la qual els àrbitres xiulaven faltes, especialment a favor del Melilla. L’equip africà carregava amb insistència el seu joc interior, més potent que el dels igualadins i això feia que l’equip anoienc entrés ràpidament en bonus. Al final del primer període el resultat era de 24-20 a favor de l’equip de Melilla.

La dinàmica del segon període ha estat molt similar. L’equip de Melilla buscava una vegada darrere l’altre el seu joc interior i l’Igualada intentava posar una mica més de ritme. Els àrbitres, també han seguit en la mateixa seva dinàmica de xiular moltes faltes igualadines, i poques dels locals. Al final dels primers vint minuts, els locals havien acumulat només 7 faltes per les 17 del conjunt igualadí. Tot i això, els blaus han aconseguit retallar distàncies en aquest període i arribar a la mitja part només dos punts per sota, 36-34.

L’inici del tercer quart del conjunt de Jordi Martí ha estat molt dolent. Parcial de 8-0, amb dos triples per part de l’equip de Melilla, que ampliava la diferència fins els 10 punts, 44-34. Després d’un temps mort, els blaus hi ha hagut una lleugera reacció que tornava a acostar-los en el marcador, 44-40. A partir d’aquest moment, intercanvi de cistelles entre els dos equips fins arribar al 55-51 del final del tercer quart. Tot per decidir.

El quart període ha començat molt bé, amb un Igualada molt posat en el partit. A falta de 4 minuts per acabar el quart, s’ha posat per davant en el marcador 66-67 i ha anat ampliant aquesta diferència fins els 7 punts a falta de 2 minuts per acabar el partit, 68-75. Però una embrenzida final del Melilla, amb un parcial de 7-0 que finalitzava amb dos tirs lliures a falta de 4 segons, portava al partit a la pròrroga, 75-75.

Diuen que qui força la pròrroga surt amb avantatge en el període extra, i així ha estat. Els de Melilla s’han posat per davant des de l’inici i no han deixat escapar la diferència. La superioritat física a les dues bandes de la pista ha estat clau en aquest període, que ha acabat amb la derrota del Monbus Igualada en un partit molt seriós dels anoiencs però que no s’han pogut acabar emportant, 86-81.

Aquest divendres al matí, segon partit dels igualadins, aquest cop contra el Gandia, un equip que ha perdut per 19 punts el primer partit de la lligueta

Creus que Igualada necessita més carrils bici?