Nou candidatures de la Conca -una de cada quatre- se sumen al manifest de “Per la Conca” sobre el polígon de Can Morera

170

La crida feta pel col·lectiu “Per la Conca” i Unió de Pagesos a les candidatures que es presenten a les eleccions municipals a la Conca d’Òdena a postular-se sobre el manifest que es va fer públic fa unes setmanes sobre el macropolígon de Can Morera ha tingut escassa resposta. Nou de les 37 candidatures, aproximadament un 25%, han mostrat la seva postura d’adherir-se al manifest.

Les candidatures signants del “Compromís per la Conca” són Fem Òdena (ERC), la candidatura independent Òdena a Fons Avancem; ERC, Poble Actiu CUP i Ciutadans d’Igualada; ERC i CUP de Tous; i Ara Montbui i Som Montbui-ERC. No s’ha adherit cap candidatura de Vilanova del Camí, la Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí.

Les 9 candidatures favorables van fer dimecres una roda de premsa al cim de la Tossa de Montbui al costat de “Per la Conca” i el sindicat Unió de Pagesos. El portaveu Quim Muntané recordava que “la nostra és una proposta de mínims, per poder construir un procés de diàleg, sobre la planificació territorial de la Conca”. De moment, el document resultant, el Compromís per la Conca, ha rebut el suport de 500 persones i 40 entitats.

Sorpresa
Muntané expressava la seva “sorpresa perquè la majoria de partits no s’han adherit al manifest, creiem que alguns no han tingut interès o valentia política, i fins i tot alguns dels que han dit que no ens sembla estrany i lamentable. Forçarem a què ens diguin quin dels quatre arguments que té el Manifest no comparteixen”. Alhora, des del col.lectiu “Per la Conca” demanen als ciutadans que “tinguin en compte” el resultat de la seva crida durant les properes eleccions municipals.

El portaveu d’Unió de Pagesos, Josep Maria Mensa, explicava que “esperem que després dels comicis s’obrin escenaris nous, de moment és sorprenent que l’administració treballi a les fosques, sabem que s’està treballant en el projecte de Can Morera però no en sabem res. Després resulta que l’administració reclama transparència, però aquí no hi és per enlloc”.