13.3 C
Igualada
Dimecres, novembre 25, 2020

Vilanova del Camí i la Fundació Johan Cruyff signen un conveni per construir una Cruyff Court

L’Ajuntament de Vilanova del Camí i la Fundació privada Johan Cruyff han signat un conveni per centrar les bases per construir un Cruyff Court (camp de futbol) a Vilanova del Camí. La instal·lació podria fer-se efectiva al juny de 2020.

La signatura del conveni ha anat a càrrec de l’alcaldessa Noemí Trucharte i de la directora de la divisió espanyola de la Fundació Johan Cruyff, Pati Roura. També han participat a la rúbrica el regidor d’Esports Camilo Grados i Sander Waare el subdirector de la Fundació i coordinador dels Cruyff Court.

La instal·lació d’aquest Cruyff Court es preveu al carrer dels Ducs, a la zona de lleure Les Moreres, contigua a l’INS Pla de les Moreres. La Fundació es farà càrrec de la redacció del projecte així com de la instal·lació del camp amb gespa artificial.

La Fundació Cruyff està centrada en el foment de l’esport com a eina d’integració per als infants i joves més desafavorits. Respecte, integració, iniciativa i esperit d’equip són alguns valors que transmeten les 14 regles de la Fundació, principis que estan presents en tots els espais que habilita aquesta fundació catalana arreu del món per a què els menuts practiquin esport.

L’alcaldessa Noemí Trucharte, assegura que “l’Ajuntament de Vilanova del Camí comparteix amb la Fundació Johan Cruyff els objectius de fomentar el benestar físic i mental dels joves mitjançant l’oferta d’activitats de lleure, exercici físic i esportives” i per això celebra que la Fundació hagi plantejat la possibilitat de construir-ne un al municipi.

La Fundació porta construïts més de 250 camps arreu del món, 25 dels quals estan a Espanya. El fet que Vilanova del Camí pugui tenir un d’aquests camps, és per a l’alcaldessa Noemí Trucharte “motiu per estar agraïda i satisfeta”. Trucharte ha volgut agrair a Roura i Waare la seva sensibilitat i l’oportunitat que aquest projecte suposa per a molts infants i joves que per diferents motius no poden accedir a activitats esportives o de lleure. “A banda de promoure l’activitat física, aquest camp ens permetrà treballar en valors i fomentar la integració i la inclusió”.

A prop de Vilanova del Camí existeixen altres Cruyff Court com el d’Igualada, Martorell, Sant Guim de Freixenet i recentment també a Hostalets de Pierola amb els que Vilanova del Camí podrà compartir activitats.

La Fundació Cruyff Court construirà un camp a Vilanova del Camí i vetllarà per a la seva dinamització
La cessió del Cruyff Court a l’Ajuntament de Vilanova del Camí es fa amb caràcter indefinit. La fundació també es fa càrrec de la formació dels monitors per al desenvolupament i la dinamització dels camps. Així mateix col·laborarà amb l’ajuntament en l’organització de les activitats esportives a celebrar en el Cruyff Court Vilanova del Camí i posarà a la seva disposició els seus coneixements pràctics, capacitat d’informació i subministrament de contactes. També s’ocuparà de tota la comunicació amb, però sense limitar-s’hi, els socis directes i indirectes de la Fundació Cruyff.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Vilanova del Camí es farà càrrec de les sol·licituds dels permisos i llicències oportunes així com del manteniment de les instal·lacions per tal de garantir el bon estat de conservació i funcionament.

L’ajuntament també es compromet a celebrar anualment en el Cruyff Court Vilanova del Camí un campionat “Cruyff Courts 6vs6”, d’acord amb l’esquema d’activitats que en cada moment li faciliti la Fundació Cruyff. També haurà de desenvolupar un esdeveniment de “Futbol per a joves amb capacitats diverses”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tremosa visita els terrenys on s’ubicarà a partir del 2022 el Campus Salut d’Igualada

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat aquest dimecres Igualada en una estada que s’ha iniciat a l’Ajuntament, amb la protocol·lària signatura...

ERC es mostra oberta a aprovar els pressupostos si s’apliquen mesures de reactivació econòmica

Esquerra, principal grup de l’oposició a Igualada, ha fet públic que té intenció d’aprovar els pressupostos ja que “enguany les dificultats econòmiques i socials...

El ple d’Igualada aprova la modificació del cartipàs municipal

Monserrat Duch ha pres possessió aquest dimarts com a regidora de l’Ajuntament d’Igualada. Aquest ha estat el primer punt de l’ordre del dia de...

S’instal·la un control fotogràfic de matrícules per accedir amb vehicle als voltants de Cal Font

Durant el mes de desembre es realitzarà la instal·lació d’un sistema de control fotogràfic de les matrícules dels vehicles que accedeixin al carrers Galícia,...

El 14-F es podrà votar “sense sortir de casa” amb el vot per correu telemàtic

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat que la Junta Electoral ha autoritzat que qualsevol ciutadà pugui sol·licitar el...
Compartir