Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
14 de gener de 2020

Un grup d’alumnes l’Institut Molí de la Vila de Capellades viatja a Romania en la quarta mobilitat del seu projecte Erasmus+

Un article de
Redacció

Vuit alumnes de 4t d’ESO de l’institut Molí de la Vila de Capellades, varen viatjar a Romania per tal de participar en el projecte Erasmus+ que es desenvolupa des del curs anterior en aquest centre educatiu. És un projecte que implica alumnes de 5 països més, completament diferents, tots dins d’Europa.

El viatge va ser del 2 al 9 de novembre. Van estar allotjats amb famílies en una petita ciutat a prop del riu Danubi, Zimnicea. Tot i veure molt clarament la pobresa del país, la gent d’allà va ser molt acollidora i molt agradable amb tothom.

El tema que van tractar allà va ser “healthy food”, dins del marc de la sostenibilitat, fil conductor del projecte. Van realitzar vàries activitats, algunes més teòriques com va ser l’intercanvi de receptes a través de l’e-twinning i d’altres més pràctiques com fer una amanida de fruita, elaborar entrepans divertits…

A part de treballar en el tema que determinava la mobilitat, tots els alumnes de totes les nacionalitats, conjuntament, van visitar els llocs més emblemàtics del país.

Un dia van anar al castell de Peles, i també al castell de Bran després de travessar els famosos boscos de Transilvània. Aquest últim és el famós castell del comte Dràcula.
També van visitar la ciutat de Bucarest. Dins la capital destaquen la interessant visita al museu d’història natural, el Griorge Antipa National Museum, o hi ha una extensa col·lecció de mostres de la biodiversitat mundial, conservats en perfecte estat i de forma molt atractiva. Després, els va sorprendre la visita al segon edifici més gran del món, el Parlament, conegut també com Casa Poporului. Van quedar tots impressionats amb les seves grans dimensions.

Els alumnes destaquen que el viatge els va servir per practicar l’anglès, aprofundir en els hàbits saludables, conèixer gent nova i crear amistats molt maques i sobretot per veure les diferències que hi ha entre la cultura dels diversos països.

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×