Som-hi es compromet a ampliar el parc d’habitatge públic per garantir l’accés a la vivenda dels joves, famílies i gent gran
S

4 d'abril de 2023

La candidatura d’Igualada Som-hi ha fet públic el seu compromís per tenir més habitatge públic a Igualada a través de la rehabilitació dels pisos buits, de la nova construcció de pisos de lloguer assequible o de la recuperació d’esquelets de vivendes a mig fer. La formació progressista recorda que aquesta és “una proposta urgent després de 12 anys en els quals el govern de Junts no ha fet cap nou habitatge públic a Igualada mentre que el problema de l’accés a la vivenda no ha parat de créixer”.

El candidat a l’alcaldia d’Igualada, Jordi Cuadras, afirma que “per molts joves, famílies i gent gran, és impossible trobar una vivenda digna amb els 600 o 700 euros al mes que es demanen, com a mínim, per un pis a la ciutat. La nul·la política d’habitatge públic del govern de Junts i la pujada dels preus del lloguer, està provocant que molta gent quedi fora de l’accés a la vivenda a Igualada. Si guanyem les eleccions del 28 de maig, farem d’aquest tema una prioritat i treballarem per solucionar-lo”.

Quim Roca, Jordi Cuadras i Irene Gil

Igualada Som-hi (PSC – Igualada Oberta) proposa tres grans accions: un programa atrevit de rehabilitació de vivendes per posar al mercat els 1.600 pisos buits que té Igualada i dotar de vida zones fosques i apagades de la ciutat, dotar l’empresa municipal d’habitatge PIMHA del pressupost adient per a que pugui tornar a construir vivenda pública de lloguer assequible i adquirir esquelets buits d’habitatges a mig construir en mans dels bancs per a fer-hi habitatge social.

La regidora d’Igualada Som-hi Irene Gil explica que “el dret a l’habitatge és un dret fonamental i, en aquests moments, no es garanteix a Igualada. Aquesta problemàtica no resolta també involucra els propietaris: les persones que amb una determinada classe social veuen com perilla el seu patrimoni perquè corre el risc de ser ocupat i els genera inseguretat. Tenim les propostes perquè Igualada tingui una política d’habitatge ambiciosa. No es tracta d’una manca d’habitatge perquè Igualada té 1.600 pisos buits, sinó que és conseqüència de la inacció del govern de Junts en l’àmbit urbanístic durant 12 anys i el problema no ha parat de créixer”.

L’altra gran acció per promoure més habitatge a Igualada és l’actualització de la Planificació Urbanística que data de l’any 1986. Amb un nou Pla el Rec podria omplir-se de vivendes, així com grans edificis buits passarien a tenir ús residencial com, per exemple, Cal Carner o l’antic Correus. També proposen donar una sortida a grans edificis buits com l’Hotel Ciutat d’Igualada que està en venda i que Igualada Som-hi proposa adquirir per fer-hi la residència d’estudiants que la ciutat necessita amb un gimnàs i una sala d’estudi als baixos oberta a tothom.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?