Un article de
Noelia García Sánchez
Periodista i Comunicadora
28 de maig de 2023

Niwaka, un innovador restaurant de fusió japonesa que despertarà tots els teus sentits

El restaurant Niwaka és el resultat de la fusió de la cuina japonesa amb innovacions úniques. A la seva carta hi trobem els productes típics japonesos com gyozas, niguiris, uramaki o hosomakis amb tocs personals i sabors molts explosius. Parlem amb el seu gerent i xef Waqas Khothi per conèixer tots els secrets de Niwaka.

El vostre plat estrella?
Sens dubte el Shinigami. Un uramaki amb cor de foie d’ànec marcat en la planxa, recobert d’alga nori i arròs del Delta de l’Ebre, coronat amb maduixes laminades i caramel·litzades, juntament amb una reducció de vinagre de mòdena, pipes garapinyades en el mateix restaurant i un lleu toc de cebollí. Un plat que, sens dubte, pràcticament cap de les nostres taules dubta a demanar.
Així mateix, recentment incorporem el Mikaboshi, amb un interior de llagostí arrebossat i alvocat, amb un topping de salmó caramel·litzat, salsa d’anguila i ceba cruixent que, sense fer falta salsa de soia o wasabi, produeix una explosió de sabors al paladar.

Quins ingredients hi ha en els vostres plats?
Des dels inicis de Niwaka i el seu projecte, sempre vam tenir clar un objectiu: tractar majoritàriament amb matèria local. Intentem treballar el millor peix del mercat, tonyina Bluefin i gamba vermella. Així mateix, el nostre arròs és del Delta de l’Ebre i a la nostra carta, els vins són, majoritàriament, de terres catalanes.

“No dubtem que Niwaka és molt més que un restaurant, és un equip petit i familiar que busca transmetre el mateix als altres. No volem ser només un restaurant, volem ser el lloc de pau que acull els moments especials de cada client. No som sol sushi, som una família petita que, a través del major carisma que posseïm, vol fer que cada granet d’arròs que caigui en un plat, sigui digne de recordar en cada sopar.”

A part de sushi, quins més plats podem trobar?
Oferim amanides d’algues i fruita, llagostins cruixents, tempures de verdures i de llobarro salvatge, tàrtars de peix o vedella, arrossos i fideus…

Quina és la vostra filosofia?
Des que el client entra per la porta, esperem que se senti com a casa. Esperem que, mitjançant una atenció i servei excel·lent i uns plats cuidats fins a l’últim detall, l’experiència sigui immersiva i única per a cada persona. A través del nostre menjar busquem la troballa d’una petita i íntima joia a Niwaka. No volem ser un lloc de pas, sinó una espècie de santuari on cada client es trobi còmode i segur que rebrà un tracte especial i únic.

Què us fa diferents d’altres restaurants de sushi?
Que no tenim por. Ens agrada experimentar, ens agrada que els clients provin novetats de fora de carta i ens donin la seva opinió, ja que és necessària per millorar cada recepta. No som un restaurant particularment estàtic, busquem el dinamisme a través dels clients i un personal jove i carismàtic que ens ajudi a millorar i canviar dia a dia. No escatimem en la cerca d’ingredients de gran qualitat perquè el paladar exquisit se’n vagi sadollat per complet. No volem només ser un restaurant, volem ser el restaurant que faci sentir com a casa.

Quines begudes teniu?
Des del més bàsic com l’aigua i refrescos, a begudes japoneses com la cervesa Sapporo o el sake Kenshō són part de la nostra carta. A més, tot un assortiment de vins com a Alta Alella o Oller del Mas. També comptem amb una carta immensa de tes per a aquells més tradicionals, de mà de l’empresa italiana Fantini.

Quines postres hi ha a la carta?
Tenim una carta totalment casolana i artesana que tenim cura d’elaborar diàriament. Els nostres mochis estan fets de farina d’arròs i mousses que varien del pastís de formatge, al te verd, la xocolata o la maduixa, tot sense cap mena d’additiu. A més, també comptem amb els dorayakis de xocolata blanca o negra, l’elaboració del qual és diària. Oferim unes tòfones de xocolata negra i de xocolata blanca amb coco i festuc caramel·litzat que són el millor acompanyant per al cafè havent dinat.

L’horari del restaurant?
Obrim de dimarts a diumenge, migdia d’una a quatre i vespres de vuit a onze. Els caps de setmana, solem allargar fins a les dotze.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×